Политика за Бисквитките

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА САЙТА

Интернет сайт с адрес: www.shumenonline.bg се притежава и управлява от „Шумен Онлайн” ЕООД, вписано в Търговския регистър при Агенция по вписванията под ЕИК  204848278, със седалище и адрес на управление: гр. Шумен, ул. “Доктор Земенхоф” № 3, (наричано по-долу Администратор), в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни, Регламент 2016/679 на Съвета и ЕП и свързаната правна уредба.

Настоящата Политика за поверителност има за цел да Ви информира за начина, по който се обработват Вашите лични данни, както и за Вашите права. „Шумен Онлайн” ЕООД запазва правото си да променя Политиката за поверителност по всяко време, за което ще Ви информира по подходящ начин.

„Шумен Онлайн” ЕООД не обработва лични данни на лица под 18 години, без съгласието на техните родители или законни представители. В случай, че сте лице на възраст под 18 години, моля да не ползвате този сайт.

„Шумен Онлайн” ЕООД се стреми да Ви предостави достъпна и полезна информация на сайта. Чрез обработката на Вашите лични данни и при спазване на тяхната поверителност, ние подготвяме съдържание, което би могло да съответства на Вашите потребителски предпочитания. „Шумен Онлайн” ЕООД използва личните Ви данни единствено за целите, за които са събрани – да се свърже с Вас и да отговори на конкретните Ви запитвания, както и да ви предоставя актуална информация.Сигурността на сайта се постига чрез технически и организационни мерки срещу загуба, унищожаване,  проникване, изменение или разпространение на Вашите данни от неоторизирани лица.

Лични данни, които обработваме

За да използвате този сайт не се изисква да се регистрирате или да предоставяте лична информация. Събираме от Вас лична информация само когато ни я предоставите доброволно – например при попълване на формата за контакт на сайта или когато се абонирате за получаването по електронна поща на актуални новини и информационни услуги. Личната информация може да включва данните Ви за контакт, като например име, телефонен номер, адрес на електронна поща и др.

Начините за събиране на лична информация, които Администратора използва са както следва: 

  • форма за контакт, чрез която се обслужват Вашите запитвания направени на този сайт; 
  • форма за регистрация за получаване на актуални новини и информационни услуги и други маркетингови комуникации;
  • електронна поща. 

Администраторът използва данните Ви само за целите, за които се събират. При обработката на Вашите запитвания и когато използвате услугите на нашият сайт, ние понякога използваме подизпълнители, които получават само необходимите за случая данни. 

Предоставените от Вас данни се използват за следните цели: 

  • за идентификация на Вашите запитвания, подадени чрез формата за контакт или друг онлайн канал за обслужване на клиенти; 
  • за изпращане на информация към Вас относно актуални предложения, новини и полезна информация предоставяна от Администратора, в случай че сте се абонирали за получаване на актуални новини и информационни услуги и за други маркетингови комуникации от Администратора.

В случай, че сте се съгласили да получавате актуални новини и информационни услуги и други маркетингови комуникации от Администратора, ние използваме Вашата електронна поща, за да Ви изпращаме периодично информация за нашите актуални предложения за услуги, кампании и друга любопитна и актуална информация.

На интернет сайта на Администратора е възможно да се публикуват съобщения за игри, промоции, анкети и кампании, в които имате право да участвате, както и препратки към такива активности (например във Facebook). Администраторът използва предоставената от Вас информация само в случаите, които сте се съгласили да участвате в тези активности, за да осъществим контакт с Вас.Събраната информация се обработва от Администратора единствено с цел предоставяне на избрани от Вас услуги и осъществяване на връзка с Вас. След постигане на целта, за която сме събрали Вашите лични данни, ние се задължаваме незабавно да ги унищожим, освен в случаите, в които е налице друг определен от закона срок за тяхното съхранение.

Вашите права

В случай, че сте предоставили Ваши лични данни на Администратора чрез този сайт, Вие разполагате със следните възможности по всяко време: 

  • право на достъп до личните Ви данни, обработвани от Администратора; 
  • право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни и правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;
  • право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на получаване на актуални новини и информационни услуги и други маркетингови комуникации и др.;
  • право на жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате че са нарушени Вашите права за защита на данните.

В случай, че желаете да упражните правото си на достъп, коригиране или отказ от получаване на информационен бюлетин и други маркетингови комуникации, може да се свържете с нас чрез изпращане на електронно съобщение на contacts@shumenonline.bg или чрез изпращане на писмо на пощенски адрес: гр. Шумен, ул. “Доктор Земенхоф” № 3.

Употреба на „бисквитки“ (cookies)

Когато посещавате нашата интернет страница, ние събираме обобщена информация за Вас чрез използване на бисквитки.  Бисквитките (Cookies)  са малки файлове с информация, които се запазват във Вашият интернет браузър или твърд диск при посещение на сайта. Бисквитките позволяват на Администратора да подобрява сайта, така че той да съдържа максимално полезна информация за Вас, когато го посещавате. Чрез бисквитките ние Ви предоставяме персонализирана информация, която да е достъпна и за Вас. При този процес не се съхраняват никакви лични данни, т.е. чрез бисквитките на сайта Администратора не Ви идентифицира като личност. 

Повечето интернет браузъри позволяват контрол на употребата на бисквитки. Въпреки това, някои бисквитки са запазени при отварянето на сайта без ние да сме имали възможност да поискаме Вашето съгласие. За запаметяването на другите бисквитки ще бъде необходимо Вашето съгласие.

Сайтът с интернет адрес: www.shumenonline.bg използва следните бисквитки:

Постоянни Бисквитки – Остава съхранена на вашето крайно устройство, докато не достигне датата на изтичате. 

Сесийни бисквитки – Когато дадена бисквитка няма дата или период на валидност, тогава тя е сесийна/временна. Браузърът разпознава дадена бисквитка като сесийна, ако към нея липсват атрибутите Expires и Max-Age. След като посетителят затвори браузъра си, сесийната бисквитка се изтрива. Сайтът може да премахва от браузъра сесийни бисквитки, например когато потребителят излезе от профила си в сайта или пък остане неактивен за определен период от време. ;

Google Analytics – това също е „бисквитка“ за ефективност, предоставена от Гугъл. С нея анализираме Вашия интернет трафик, като данните, които използваме за това, биват анонимизирани от страна на Гугъл. Искаме да знаете, че Гугъл съобразяват тази своя услуга на 100% с GDPR и ние имаме договор за обработка на лични данни с тях;

AddThis Social Sharing – това е „бисквитка“ за функционалност (functionality cookie), която ни указва какво съдържание от сайта ни споделяте в социоалните мрежи, които използвате;

Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. В случай, че желаете да се възползвате от тези функции, моля обърнете се към инструкциите (настройките) за ползване на Вашия интернет браузър.

Администраторът не носи отговорност, ако интернет браузъра, който ползвате не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива в зависимост от вида им е възможно да се наруши функционирането на сайта.

Google Analytics

Сайтът използва Google Analytics – уеб базирана услуга предоставена от Google Inc. (“Google”).  Google Analytics използва бисквитки, които се запаметяват на Вашия компютър. Бисквитките позволяват тематизация и персонализация на съдържанието чрез изготвяне на доклади и анализ на активността Ви при посещение на сайта. 

Информацията, която бисквитката генерира за Вашата активност на сайта (включително и Вашия IP адрес) се прехвърля и запазва на Google сървър в САЩ. Google предоставя данните или възлага обработването им на трети лица само, ако това е подходящо и доколкото действащото право не забранява това.

Google не обвързва Вашия IP адрес с други данни, които обработва.  Анонимността на Вашия IP адрес на сайта се постига чрез кодиране в рамките на държавите членки на Европейския съюз и държави страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. По изключение пълният IP адрес може да бъде прехвърлен на Google сървъра в САЩ и съкратен там.

Google Adsense

Ние си използваме Google AdSense за да можем  да показваме техни реклами. „Бисквитките“ се ползват от Google за различни цели цели, например, с цел да напрвим сайта по приятен за ползване, управляваме броя пъти в които ви се предлага една реклама с цел не виждате една и съща реклама отново и отново от, също така да дакриват и спират измамни кликвания и да ви показват по-подходящи реклами (например такива въз основа на посетени от вас уебсайтове). Рекламите поддържат безплатна работата с Google, както и много от ползваните от вас уебсайтове и услуги. Отворете настройкатите на Google за персонализиране на рекламите си

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако деактивирате „бисквитките“ настройващи рекламите, ще виждате все същия брой реклами, но те вероятно няма да са подходящи за вашите нужди и интереси.

Като потребител можете да управлявате използванете на „бисквитките“, като и да ги изтриете тези съхранени в устройството ви, или деактивирате използването на им в бъдеще

Социални мрежи

 Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook, Yotube и други такива предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. „Шумен Онлайн“ ЕООД не отговаря за защитата на личните Ви данни при приемането на общите условия на такъв род социални мрежи. Моля да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

Приставки/Plugins 
Сайтът използва Социални приставки/Social Plugins, които представляват софтуерни компоненти прибавящи допълнителни възможности към Вашия интернет браузър, при съгласие с техните условия и регистрация. Ние използваме следните Приставки:

Facebook 
Сайтът използва Social Plugins на социалната мрежа Facebook, която се поддържа от  Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. („Facebook“). Тази приставка се разпознава по логата на Facebook (бяло „f” на син фон или „вдигнат нагоре палец“) или се отличава с „Facebook Social Plugin“. Списъкът и видовете Facebook Social Plugins може да видите тук: https://developers.facebook.com/products/social-plugins/

Когато посетите страница от сайта, която съдържа Facebook приставка, Вашия интернет браузър се свързва директно със сървърите на Facebook и съдържанието на приставката ще бъде прехвърлено директно от Facebook към Вашия интернет браузър, който ще го свърже с интернет страницата. Чрез свързването с тези Facebook приставки, Facebook получава информация, че съответната наша интернет страница или платформа е била посетена дори и да нямате регистрация или да не сте се вписали във Facebook.

Информацията (включително IP адреса Ви) се прехвърля и запазва от Вашия интернет браузър директно към сървър на Facebook в САЩ. Ако сте вписан във Facebook, посещението на сайта може да се отрази незабавно на Вашия Facebook профил. Ако си взаимодействате с тези  Plugins, напр. натиснете бутона „Харесвам“, или напишете коментар, тази информация веднага ще бъде прехвърлена от Вашия интернет браузър към Facebook и ще бъде запаметена там. Информацията ще бъде също публикувана на Вашия Facebook профил и видима за приятелите Ви във Facebook.

Моля запознайте се с условията и възможностите за настройка за защита на личните Ви данни и целта и обхвата обработка им на:  https://www.facebook.com/policies. В случай, че не желаете Facebook да отразява посещението на сайта на Вашия Facebook профил е необходимо да се отпишете от Facebook преди да посетите сайта на Администратора.Контакти за въпроси

В случай, че имате въпроси относно начина, по който обработваме личните Ви данни или свързани въпроси, моля свържете се с нас по някой от следните начини:
– Обадете се на: + 359 88 699 6939

– Изпратете писмо на: contacts@shumenonline.bg

За контакт с Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ № 2,

тел.: (02) 940 20 46, факс: (02) 940 36 40

Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

error: Копирането Забранено