Юношите на БК „Шумен“ победиха „Черноморец“
08.02.2019
Учителят Ангел Ангелов: Първи сме в ЕС по брой жени в IT сектора, въпреки това има глад за дами в бранша
10.02.2019

Граждани и спортисти възраждат Градския стадион във Велики Преслав (снимки)

Снимките са предоставени от Боян Ганчев

Граждани и спортисти от Велики Преслав подеха кампания „Да възродим и освежим Градския стадион и района около него“. Доброволците се обърнали с молба за съдействие до кмета на град Велики Преслав Александър Горчев, тъй като теренът е общински.

Градоначалникът откликнал и на тази тяхна инициатива. Припомняме, че през последните седмици, група граждани реализираха няколко доброволчески кампании по почистване около града и събиране на книги за местното читалище.

„Все по-малко хора отделят време на спорт и спортни занимания, и според нас една от главните причини е неприветливата и рушаща се спортна база.
Въпреки усилията на футболния специалист г-н Тодор Бекяров да поддържа условията на ниво, в настоящия вид, Градският стадион и районът около него са не само неприветливи, но и опасни за малките деца, които искат да практикуват някакъв вид спорт.
Надяваме се, че когато частичо реновираме, почистим и освежим спортната база, с която разполага стадион „Градски“ и прилежащата към него околна територия, ще пробудим в голяма част от гражданите и децата желание за развиване на дейности, обвързани със спорт, което е прекрасно начало за поддържане на здрав дух, здраво тяло и бодър ум“, се пише в насроченото за 23 февруари т. г. събитие във facebook.

„Трибуните са изпочупени, а от лекоатлетическа писта  е останала една малка пътечка, всичко друго е кал и трева. Липсва оградата около стадиона. Сградите към него и стъпалата са в много окаяно състояние. Треньорът Бекяров сам, със собствени средства, смени дограмата на помещенията на футболния клуб“, коментира за shumenonline.bg Боян Ганчев – един от инициаторите.

Доброволците предвиждат да бъдат извършени различни дейности по рехабилитацията на стадиона.  Това включва възстановяване на зрителските трибуни, пейки, стълби.

Ще бъдат почистени лекоатлетическата писта, спортните площадки. Предвижда се боядисване и реновиране на съоръженията, боядисване на фасадите, подмяна на ограда, оформяне на външните пространства със саморасла растителност и подкастряне на намиращите се там черници.

„Община Велики Преслав ще съдейства като осигури човешки ресурс и техника. Ще ги подкрепим и със закупуване на необходимите строителни материали за изграждане на пространството пред стадиона“, съобщиха от пресцентъра на община Велики Преслав.

Инициаторите на кампанията канят всеки, който желае да се присъедини и да участва в каузата за подобряване на спортната база.

„Можем да направим едно добро за всички нас и за всички след нас, които искат да бъдат отдадени на спорта и здравословния начин на живот. Бъдете с нас на 23 февруари в 10.00 ч., защото заедно правим чудеса и определено можем повече“, допълват още инициаторите.


За повече информация за събитието и как може да помогнете: 0882899045 и 0894526765

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено