Обърнат тежкотоварен автомобил затвори АМ „Хемус“
11.02.2019
АПИ: Заявяваме до три работни дни покупка на автомобил с е-винетка
11.02.2019

Още работни места за лица с трайни увреждания и младежи в Попово

Снимка: Община Попово

Община Попово осигури работа на още 15 безработни лица с трайни увреждания. Това стана възможно благодарение на Проект „Обучения и заетост“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Наетите лица са назначени за срок от 24 месеца на длъжност „Изпълнител“. Работните места са разпределени по населени места в общината, като за град Попово то е 1, а за селата – 14.
Днес кметът на община Попово  д-р Людмил Веселинов официално връчи договорите на наетите лица. Кметовете на кметства по населени места ще съблюдават стриктното изпълнение на поставените задачи, а Община Попово като техен работодател ще следи за трудовата дисциплина.

Средствата, необходими за работна заплата и осигуровки, се осигуряват от Община Попово и след извършвани проверки се възстановяват от Оперативната програма.
През този месец в Общинска администрация започнаха работа и двама младежи по програма „Старт на кариерата”. Изискването към тях бе да са до 29-годишна възраст без стаж по специалността, с висше образование и да са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда” – град Попово. Те са наети за срок от 9 месеца на пълно работно време, като средствата за трудовите им възнаграждения по програмата са осигурени от държавния бюджет. По преценка на работодателя, след приключване на програмата, те могат да бъдат назначени за постоянно в структурата на Общинска администрация.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено