Ало „банкери“ звънят на стационарни телефони в Нови пазар
22.02.2019
Огнеборци гасиха изоставен гараж в село Ковачевец
22.02.2019

Пускат електронната система за прием в детските градини от 3 април

Снимка: shumenonline.bg

Електронната система за прием на деца в детските градини в община Шумен стартира на 3 април в 10.01 ч.  От тази дата до 23.59 ч. на 12 април родителите могат регистрират, редактират или отказват заявления за прием. Това съобщи за shumenonline.bg Йорданка Димитрова ст. експерт предучилищно образование  към Община Шумен.

Освен по електронен път на адрес https://kg.shumen.bg,  който ще бъде активен от 3 април, регистрацията може да бъде направена  на място в детската градина.

„Тези, които имат затруднения при онлайн регистрацията, могат да отидат и на място в детската градина.  Там, упълномощено лице със заповед на директора на градината, ще въведе данните на родителя и ще му издаде входящ номер“, поясни експертът на Общината.

От 15 март стартира демо версията, с която до 3 април всеки родител може да направи справка за адресната регистрация на детето си. Ако такава липса родителите могат  да регистрират заявление за участие в класиране на място в Община Шумен – Отдел „Образование, наука и развитие“, тъй като за приема в детската градина е важна адресната регистрация на детето, уточни още Йорданка Димитрова.

Класирането ще бъде обявено на 19 април в 17:00 часа. Записванията на класираните деца в детските градини започват на 22 април от 09:00 часа и ще продължат до 17.00 часа на 24 април.

Всеки родител може да избира до 6 детски градини, като поредността на желанията ще носи различен брой точки.

Приемът се осъществява на базата на точкова система. Критериите, по които се определя броят на събраните точки, са подробно описани в Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в предучилищна възраст в общинските детски градини и в подготвителните групи на общинските училища  на територията на община Шумен. 

При наличие на свободни места и след класиране на всички тригодишни деца в детските градини ще се приемат и деца на двегодишна възраст.

След публикуване на резултатите от първото класиране ще бъдат обявени още няколко класирания, в които ще се съобщава броят на свободните места в детските градини всеки месец от май до края на годината.

shumenonline.bg

1 Comment

  1. Майка каза:

    Линкът правилен ли е?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено