Работодатели от три шуменски общини могат да кандидатстват за заетост и обучение на безработни
15.04.2019
Пръскат с препарати за растителна защита в землищата на Шумен
15.04.2019

За първи път след 20 години: „Арена Шумен“ събира легендите на баскетболния „Фикосота“ за Мача на звездите

Снимки: shumenonline.bg

„Рискът, който поехме да дойдем в Шумен за Мача на звездите – град, в който няма елитен отбор, надявам се ще се оправдае.Има силен интерес към баскетбола, което ще покаже, че има надежда за бъдещето на този спорт. В този мач Шумен ще изиграе генерална роля за българския баскетбол“. Това каза на пресконференция днес в зала „Арена Шумен“ Стефан Августинов, организатор на Мача на звездите.

Августинов съобщи, че в Шумен за първи път след 20 години ще се съберат баскетболистите на шуменския отбор „Фикосота“, играли в сезон 98/99 г. Част от шоуто Мача на звездите ще са баскетболистите Любомир Амиорков, Пламен Христов, Петър Петров, Хрисимир Димитров, Данчо Колев, Илиян Йорданов, Даниел Димитров, Павел Ламбринов, Красен Кирилов, Петър Петров, Пеньо Нацкин,Стефан Радушев, Валентин Стаменов, Станислав Станков, братята Красен и Жечко Кюркчиеви, които през годините бяха основен спонсор на тима.

„Следващият сезон ще се опитаме да направим още по-силен отбор и да атакуваме елита на баскетбола, а в близките две години да се върнем в семейството на най-добрите в спорта“, заяви Петър Минчев, член на УС на БК „Шумен“ и представител на фирма „Фикосота“.
Кметът Любомир Христов обяви, че зала „Арена Шумен“ е готова да посрещне Мача звездите и  техните фенове. Монтирани са кошовете, предстои да бъде закупен и един резервен.

Кметът Христов и организаторите на Мача тестваха новите кошове.

По случай 100 години организиран баскетбол в България президентът на БФБ Георги Глушков ще награди изявени шуменски спортисти, допринесли за развитието на този спорт.

Над 400 са продадените билети за мача до момента. До петък билетите са на цена от 10 лв., в събота и неделя – 12 лв. и могат да бъдат закупени от центрове на „EasyPay“ или онлай.

16-ото издание на Престиж Maча на звездите се организира от „СпортЛаб“, Българската федерация по баскетбол, Националната баскетболна лига и Община Шумен. Телевизионен партньор на мача традиционно е Българската национална телевизия, която ще излъчи на живо над 5-часовото шоу, което е с начален час 16.30 ч. с Мач на звездите от лигата на непрофесионалистите. Церемония 100 години баскетбол“ ще започне в 18.45 ч. От  19. 00 ч. започва Престиж Мача на звездите от НБЛ.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено