Райони със смущения в електрозахранването
15.04.2019
В Попово: Непълнолетни разбиха кафеавтомат, 25-годишен задигна 700 лв. от незаключен дом
15.04.2019

Окръжен съд Шумен с редица прояви за професионалния си празник

Снимки: Окръжен съд Шумен

По повод 140 години от приемането на Търновската Конституция и 16 април  – професионален празник на юристите в Република България, през следващата седмица в съдебната палата ще отвори врати за гражданите на Шумен. Във връзка с празника Окръжен съд Шумен организира  редица мероприятия.

Днес от 12.00 ч. съдии от Шуменски окръжен съд ще гостуват на ученици от ПГ по икономика, които ще представят своите презентации по повод денят на Конституцията.

„Час по Конституция“ ще се проведе на 16 април  от 10.30 часа в зала 9. Гости на събитието са ученици от СУ “Йоан Екзарх Български“, ППМГ „Нанчо Попович“ и ПГ по икономика.

На 17 април ШОС организира благотворителен турнир по шахмат под надслов „Подкрепи и насърчи“. Участници ще са децата от шахматен клуб „Шумен“ и магистрати и служители от Окръжен съд – Шумен, Окръжна прокуратура-Шумен, Районен съд- Шумен и Районна Прокуратура-Шумен. Събраните средства са за децата от шахматния клуб – начало 11.00 часа в коридора пред зала 9.

На 18 април в „Час на класния ръководител в съда“  на гости на ШОС ще дойдат деца от 4-ти клас от ОУ „Ил.Р.Блъсков“. Те ще се запознаят със съдията и прокурора, ще гледат и детски анимационни филми с правна насоченост- начало 11.00 ч. в зала 9 на ШОС.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено