Опел нацели спрял на червено Фиат
14.05.2019
Над 600 деца и родители ще участват в спортния празник „Весел старт“
14.05.2019

Библиотеката кани в Нощта на литературата

Снимка: shumenonline.bg

За поредна година Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ се включва в международната инициатива Нощ на литературата, а Шумен е сред десетте български града, в които ще се чете съвременна преводна европейска литература. Утре 15 май, от 17.30 ч. в английския двор на библиотеката проявилите интерес към събитието ще имат възможност да чуят художествени текстове на Дмитрий Ферхюлст, Маркъс Седжуик, Бенедикт Уелс, Хавиер Мариас, Матей Вишниек, Педер Фредерик Йенсен, Дулсе Мария Кардозо и др. европейски автори.

Библиотеката кани четящите хора на Шумен да се включат в Нощта на литературата както като слушатели, така и като четци, включително с възможност да представят своите любими европейски автори.

По традиция главни организатори на европейската Нощ на литературата са културните институти и посолства на страните членки на ЕС в България, Представителството на Европейската комисия в България и фондация „Детски книги“; сред организаторите тази година е и Културно-информационният център на Р. Македония в България.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено