Нови плочки по Ларгото на Шумен
22.05.2019
Фикрет Индже: Благодаря, че ме приехте като шуменец сред вас
22.05.2019

Над 100 деца се включиха в инициативите на РИОСВ – Шумен по повод Международния ден на биоразнообразието

Снимки: РИОСВ

Днес в Информационния център специалисти от РИОСВ Шумен  посрещнаха  първокласниците от II ОУ „Д-р Петър Берон“ по повод 22 май – Международния ден на биологичното разнообразие. Малчуганите се запознаха с работата на инспекторите и получиха ценни съвети как да се грижат за природата и  да я пазят чиста. Те имаха възможност да разгледат Червената книга на защитените видове, участваха в забавна игра за разпознаване на здравословни храни и получиха подаръци – книжки, грамоти и ябълки.

В навечерието на празника екоекспертите гостуваха на децата от ДГ „Конче Вихрогонче“. Бъдещите първокласници показаха колко са любознателни и колко много са научили и знаят по въпросите за здравословното хранене, тъй като мотото на кампанията през тази година е „Нашето биоразнообразие, нашата храна, нашето здраве“.

Целта е вниманието да се фокусира върху биологичното разнообразие като основа за нашата храна и здраве и като ключов катализатор за трансформиране на хранителните системи и подобряване на човешкото здраве. Темата има за цел още да увеличи осведомеността за това, че храненето, системите на хранене и здравето зависят от биологичното разнообразие и здравите екосистеми. Ключово послание е, че многообразието, осигурено от нашите природни системи за човешко съществуване и благоденствие на Земята, допринася за други цели за устойчиво развитие, включително смекчаване на изменението на климата и адаптиране към климатичните промени, възстановяване на екосистемите, по-чиста вода и премахване на гладуването.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено