Прокуратурата пое случая с 31 годишния Нелгин, опитал да убие бившата си съпруга тази сутрин
22.05.2019
Нови плочки по Ларгото на Шумен
22.05.2019

Търсят оръжието, с което Нелгин простреля бившата си съпруга

От ранни зори екипи на „Криминална полиция“ търсят в района на АМ „Хемус“, край кв. Макак“ оръжието, с което 30 годишния Нелгин простреля бившата си съпруга.

Към момента все още не е изяснен вида на оръжието, с което е извършено нападението.

Припомняме, че в 5 часа сутринта Нелгин направил опит да убие бившата си съпруга – 26 годишната Нурсен. Инцидентът  станал в околностите на Шумен. Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод „Алкомет“ в Шумен.

Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. 30-годишният Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея.

Жената е настанена в шуменската болница, след като по време на стрелбата срещу нея в главата й са попаднали две сачми. Няма опасност за живота й.

30 годишният Нелгин избягал от местопроизшествието. Отрит е от полицията в Разград, където е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

След довеждането му в Шумен Окръжната прокуратура ще го привлече като обвиняем за престъпление по член 116, ал.1, т. 6а, във връзка с член 115, във връзка с член 18 от НК. Опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане.

Нелгин преследвал често бившата си съпруга. Ден преди инцидента тя подала втора жалба за домашно насилие срещу него.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено