Над 100 деца се включиха в инициативите на РИОСВ – Шумен по повод Международния ден на биоразнообразието
22.05.2019
БСП за България: Изборите на 26 май са важни за бъдещето на България
22.05.2019

Фикрет Индже: Благодаря, че ме приехте като шуменец сред вас

„Бях планирал тази вечер да говоря български, но толкова много се разчуствах. След хубавите думи, които казахте за мен, това, което подготвих няма да изрази моите чувства, с които да ви благодаря. Майка ми е била права – аз съм късметлия. Благодаря ви, че приехте като шуменец сред вас, оттук нататък ще се постарая да бъда като вас“. С тези думи бизнесменът и човекът Фикрет Индже се обърна към препълнената от гости зала в ДКТ „Васил Друмев“.

Концертът, който тази вечер шуменци поднесоха на благодетеля Фикрет Индже, бе подарък за 70-годишния му юбилей.

Господин Индже е човек с голямо сърце, изключителен добродетел, винаги откликва за помощ на всякакви каузи. Той не е само работодател, той е и приятел. Свързвам името му с една голяма усмивка, защото за 20 те години, през които работя в „Алкомет,“ всяка среща започва и приключва с усмивка. Той е работодател, за когото всеки би искал да работи – така служителите в алуминиевия завод  благодариха за човешкото отношение, което получават ежедневно от работодателя си Фикрет Индже.

Той благодари за топлите думи, които кметът Христов, областния управител, ректора на университета и неговите служители отправиха във филма, който разказваше за живота му и пътя по, който преминал от  Амасия, Турция до Шумен.

По случай празника си Фикрет Индже получи множество поздравителни адреси от работници и служители на „Алкомет“ АД, кмета на Шумен Любомир Христов, областния управител на Шумен проф. Стефан Желев, Общински съвет Шумен, Областна дирекция на МВР Шумен, ШУ „Епископ Константин Преславски“, Радио Шумен, „Комплексен онкологичен център“ Шумен, Регионално управление на образованието, Катедра „Турски език и литература“ към ШУ „Е. К. Преславски“, ДКТ „Васил Друмев“, Регионален исторически музей, Държавна Филхармония, Фондация „Панчо Владигеров“,  училища, детски градини и читалища, спортни клубове и шуменски фирми.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено