Започват мащабните ремонти на улиците в Шумен
11.06.2019
Студент дари електрическа платформа на Старческия дом в Шумен
11.06.2019

15 групи забиват на рок фестивала в Шумен

Снимката е илюстративна

15 български и чуждестранни групи ще забиват на традиционния фестивал „Шумен рок“, който ще се проведе в дните от 14 до 16 юни на парк „Студентски“. Това съобщиха днес пред журналисти организаторите на феста от сдружение “Рок общество“.

Поради големия брой желаещи да участват в рок фестивала тази година селекцията е била изключително труда, признават организаторите.

Новото тази година е, че публиката ще определя хедлайнерите, сред 5 млади групи, които ще свирят в следващите фестивални вечери.

Хедлайнер на фестивала ще бъде новосформиранта група Dark Blue Inc, която е водена от лийд китариста на групата Bonfire.

„Това е една група, която се състои от немски и датски музиканти,пата ще  които са свирили в познати формации. Група ще представи своя първи албум в България. Други наши гости са турската група Saints ‘N’ Sinners, които звучат като Helloween“, каза един от организаторите Александър Бакалов.

За почитателите на твърдата музика ще свирят  „Dark blue incorporated“, „Saint N sinners“, „Черно фередже“ и др. Организаторите обещават музика, както за по-младите, така и за по-възрастните рокаджии.

„Можем да се похвалим с едно добро сътрудничество със сдружението „Рок общество“, за да получи Шумен един добър културен  продукт, който се надявам с всяка година да бъде все повече оценяван и посещаван“, каза  Десислава Златева, началник-отдел „Култура, младежки дейности и спорт“.

За събитието тази година община Шумен е заделила 25 хил. лв. и е създала организация фестивалът да се превърне в невероятно изживяване за любителите на рок музиката.

Входът за достъп до събитието е от към Университета.

В деня на Battle of the BG bands 14 юни входът е безплатен. За следващите два дни от рок събитието билетите са на цена:  еднодневен – 15 лв., двудневен – 25 лв., както и билети за ВИП зона с допълнителни екстри.

Поради близостта на жилищни зони в 22.00 ч. шум няма да има.

Създадена е организация за паркиране в алеята от източната страна на Парка, както и на паркинга пред магазин Билла.

Осигурена е 24 часова програма, а през деня паркът ще работи с нормално работно време.

Програма по дни:

14.06.2019 г. (петък)
Отваряне на врати: 17.00 часа
Battle of the BG bands: Terravore, Enthronement, Revolutions Per Minute, The A.X.E. Project, Headmaster
*(Редът на представяне на групите се определя чрез жребий, в деня на събитието)
Черно Фередже

15.06.2019 г. (събота):
Отваряне на врати: 17.00 часа
Бараби Блус Бенд
Стенли
Urban Grey
Победителят от „Battle of the BG bands”
Dark Blue Inc.

16.06.2019 г. (неделя)
Отваряне на врати: 17.00 часа
СприМа
Lost Sensation
Day of Execution
Fat White Chiefs
Saints ‘N’ Sinners

shumenonline.bg

 

1 Comment

  1. Никола каза:

    Бюджет от 25 000 лв само от общината, да не говорим за приходите от спонсори. И след всичко това – билети за вход с висока цена. А преди години такива рок фестивали в Шумен бяха с безплатен вход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено