Улици в село Памукчи без ток до обяд
12.06.2019
Никола Козлево с приз „Единствената Община с положителен естествен прираст”
12.06.2019

Осъдиха двама скандалджии, викали на полицаи „да го лапат“

Снимка: shumenonline.bg

Шест месеца „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване и 10 месеца „пробация“ получиха двама скандалджии ръсили цинизми, закани и обиди по адрес на полицейски служители от Районно управление Шумен.

Случката се разиграла на 24 април т. г. около 18.00 ч., когато хулиганското дуо в състав  А.М.А. на 42 години и М.Б.Г. на 39 години, и двамата от Шумен, се присламчили към мирното траурно шествие по повод 104 години от геноцида над арменския народ и започнали да  освиркват и наричат участниците в шествието  “цигани“. Полицейските служители, които охранявали мероприятието, им направили забележка. Гамените обаче, изсипали вербалната си агресия към тримата полицаи. Тогава А. А. се обърнал към младши инспектор В. С. С. с репликата „Ти какъв си бе, що не отидеш да лапаш?“, а беквокалът М. Б. Г. го ударил на мъжкарство и подканил същия полицай с думите „Хвърли униформата и да те видя какъв мъж си, мишок“.

Към мл. инспектор В. Ж. В., тежкарят А. А. се обърнал с „Ти в Шумен ли живееш?, Ще видиш какво ще стане!“. На третия полицай с инициали Р. Н. Ш. солото А. А. заявил „На теб ти знам Пасата, ще видиш какво ще ти се случи“. В яда си хулиганското дуо започнали да крещят на униформените „помияри“, „смешници“, „палячовци“, „мърши“, „шматки“  и още куп цинизми, които съдът, за да запази благоприличие, е записал с многоточие.

От документите по делото става ясно, че за агресивното си поведение 42 годишния А. А. бил озаптен с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, а дуетната му половинка М. Г. прекарал 24 часа в ареста.

Според магистратите деянието на А. А. е извършено в условията на опасен рецидив, отличаващо се с изключителна дързост,  поради което му е наложено наказание 6 месеца „лишаване от свобода“, при строг режим на изтърпяване. По отношение на  М. Г. съдът счел, че деянието е извършено умишлено и виновно и разпоредил  наказание „пробация“ за срок от 10 месеца.

И двете наложени наказания са след постигнато споразумение с прокуратурата.

За ругатните и циничното си поведение двамата ще трябва да заплатят и направените по досъдебните производства разноски, които са в размер на 257 лв.

Определенията на Районен съд Шумен са окончателни и не подлежат на обжалване.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено