Шуменската болница на загуба, дължи 2 млн. лв. на кредитори
13.06.2019
Ремонтират контейнера за текстил в центъра на града
13.06.2019

Успех добър 3,54 от матурата по български език

Снимка: Pixabay

Добър 3.54 е средният успех от матурата по български език и литература на зрелостниците от област Шумен. Това става ясно от резултатите качени на сайта на Регионалния инспектора по образование Шумен.

Най-добре са се представили зрелостниците от  ППМГ „Нанчо Попович“ Шумен с успех – Мн. добър 4.82. След тях с Мн. добър 4.79 са ПЕГ „Н. Вапцаров“, на трето и четвърто място с успех  Добър 4.30 и 4.28 са  учениците от средни училища „Сава Доброплодни“ и „Й. Е. Български“  Шумен.

Най-лошо са се представили зрелостниците от Професионалните гимназии по селско стопанство във Велики Преслав (2.91) и в Нови пазар (2.93), СУ „Цанко Церковски“ в Никола Козлево (2.98).

Най-много ученици са избрали да се явят на втора задължителна матура по Биология и здравно образование. С най-висок резултат – Много добър 5.29 – са дванайсетокласниците от математическата гимназия в Шумен. Заедно със съучениците си от Професионалната гимназия „Христо Ботев“ и успех Много добър 5.02, те са първенци и на зрелостния изпит по английски език. Средната оценка на матурата по английски език в Шуменска област е Добър 4.29.

Общият успех на зрелостниците в Шуменска област от втората задължителна матура е Добър 4.06.

Вижте резултатите тук.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено