Деца от Велики Преслав на урок на Шуменското плато
20.06.2019
ОДК Шумен готви незабравим Еньовден за децата
20.06.2019

Тишо вече в словашки води

Шуменецът Тихомир Радев преплава австрийския етап от „Приключението по Дунав” за шест дни. Рано сутринта с едноместния си каяк полицаят влезе в територията на Словакия, съобщава Радио Шумен.

„Преди обяд в десетия ден от плаването подминах Братислава, а пред мен Дунав вече прилича на море. В момента съм до огромна рафтинг база”, обясни за Радио Шумен приключенецът.

Тишо имаше възможност още вчера да напусне Австрия. Не го направи заради лошото време. В понеделник той почива, за да изсуши екипировката си след дъждовете през уикенда. Въпреки непредвидената почивка Тишо вече изпреварва графика на плаването със седмица.

Най-изморителен се оказа осмият ден (вторник, 18 юни) от „Приключението по Дунав”. Полицаят с лекота изгреба дневната си цел от 60 км. Трябваше обаче да преодолее допълнителни 32 км, за да намери подходящо място за лагеруване в близост до Виена. Ден след като премина германския етап, в събота Тишо бе забавен и от технически проблем с количката, която му позволява да придвижва каяка по суша. Дефектиралото колело бе обезопасено с помощни средства.

В себе си полицаят носи пари само за покупка на бутилирана вода и се изхранва с това, което намери от и около реката. Четири пъти получи хранителни продукти от непознати австрийци. „Все още имам запаси. Снощи си сварих ориз с тиквичка. Сега от мен се иска само да греба”, добави шуменецът.

„Приключението по Дунав” започна от германския град Инголщат на 11 юни. През август с каяка си Тихомир Радев трябва да достигне водите на Черно море. Така полицаят ще преповтори част от литературната пътека на българския герой в „Дунавският лодкар” от Жул Верн.

Очаквайте актуални снимки!

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено