Спада интересът към културата в Шуменско
26.06.2019
ТИР спука гума и затапи АМ „Хемус“ до Провадия
26.06.2019

Дариха 40 тома руска литература на шуменската библиотека

Снимки: Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров"

Директорът на Руския културно-информационен център в София и ръководител на представителството на Россътрудничество в България Ирина Борисовна Живихина пристигна днес в Шумен на официално посещение  Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”.

Г-жа Живихина бе придружена от заместник-кмета по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова. На работната среща с директора на библиотеката д-р Росица Добрева бяха обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество между Шуменската библиотека и сродни културни организации от Руската федерация.

При посещението си г-жа Живихина дари на библиотеката четиридесет тома руска художествена и отраслева литература. Дарението е в рамките на инициативата „Усъвършенстване на условията за разширяване присъствието на руския език и на образованието на руски език в чуждестранните държави”, осъществявана в изпълнение програмата на руското правителство „Развитие и разпространение на руския език като основа за гражданска идентичност и език на международния диалог”.

В отговор на жеста от името на екипа на Шуменската библиотека д-р Росица Добрева дари на високия гост издания на библиотеката, книги на шуменски автори и рекламни материали, представящи културно-историческото наследство на Шуменския край.

shumenonline.bg

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено