В Търговище: Осъдиха условно двама братя иманяри
12.07.2019
Размерът на средния осигурителен доход бил 980 лева
12.07.2019

Детска ясла търси висшисти с „педагоги4еско“ образование

На „приказна“ и крайно неграмотна обява за педагог със завършено висше „педагоги4еско образование“ попаднала жена от Шумен в сайта jobs.bg , докато си търсела работа по специалността. За това съобщи самата тя в редакцията на shumenonline.bg.

В началото на тази година младата жена и семейството й се преместили да живеят в Пловдив, с надежда да намерят по-добра професионална реализация. Така, докато търсела работа по специалността си, попаднала на изумителната обява.

От публикуваната на всеизвестния сайт за обяви, предлагащи работа, jobs.bg става ясно, че пловдивска детска ясла си търси педагог, към когото имат не какви да е изисквания, а именно да има висше „педагоги4еско“ образование и преди всичко да „владее у4ебната дисциплина“.

Иначе в профила си яслата нескромно е написала: „Вярваме, 4е дългогодишната ни практика и опит в сферата са ни развили до степен, в която компанията ни предлага кариерно развитие на професионално ниво, работа в спокойна и уютна атмосфера и дългосро4ен ангажимент„.

„Изумена съм от неграмотността на институцията, която полага грижи за децата ни още от най-ранна възраст. А дойдох в Пловдив с притеснение, защото съм завършела шуменския университет, който както всички знаем, не се ползва с добро име“, коментира за shumenonline.bg шуменката решила да запази името си в тайна.

Методиевицата, или както още я наричат шльокавицата, няма точно установени правила и се използва съобразно материалните, софтуерните и  най-вече интелектуалните способности на пишещия.

У нас използването на шльокавицата навлезе около 2000 г. при писане на SMS-съобщения от мобилните телефони, тъй като някои от тях не поддържаха кирилица. Методиевицата започна да набира скорост при общуването през дигитални устройства – от навлизането на електронната поща и чат форумите през 90-те до  добре познатата днес социална мрежа facebook.

Днес обаче, използването на цифри, се смята за грубо неспазване на установените граматични норми.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено