КАТ на лов за неизрядни камиони и автобуси
22.07.2019
Автобус с деца се удари в камион, пострадали са три деца и жена
22.07.2019

Нашествие на „изборни туристи“ в Шуменско

Снимка: shumenonline.bg

За засилена адресна регистрация, преди местните избори тази есен, съобщава кметът на Шумен Любомир Христов в отговор на питане на общинския съветник от групата на БСП инж. Иван Йонков, който подозира „изборен туризъм“.

Напливът от желаещи да получат адресна регистрация е най-голям в Шумен. Общо 2 665 души са поискали да се регистрират по постоянен адрес, тези, които са променили настоящата такава са 5 177 души за последната 1 година, става ясно от отговора на кмета.

В Шумен 20 роднини се регистрирали по постоянен адрес в една и съща къща на ул. „Христо Ботев“, повечето от които живеят в Турция. Миналата година на адреса е имало 6 регистрирани.

На ул. „Китка“ 6 са регистрирани 19 души, докато миналата година са били 5.

На ул. „Фисек“ 9 са регистрирани 26 души, повечето от които са в Турция и в Шумен. Миналата година на адреса е имало 6 души.

На ул. „Фисек“ 32 са регистрирани 17 роднини, повечето живеещи в турция и в Шумен. Миналата година на адреса е имало само 1 човек

В един апартамент на ул. „Цар Освободител“ 33 в Шумен са регистрирани по постоянен адрес 18 лица. Всички живеещи по настоящ адрес в Турция. В друг апартамент в града на ул. „Алеко Константинов“ 9  са регистрирани 22 лица. Всички те са с настоящ адрес в Република Турция.

На ул. „Велики Преслав“ 1 в един апартамент по постоянен адрес са регистрирани 16 души, които имат настоящ адрес в Турция.

Бум на регистрациите има и по селата, става ясно от изготвения протокол.

В село Средня на ул. „Балканска“ 19 са регистрирани 13 души по постоянен адрес. Миналата година на този адрес е имало само един човек.  Къщите на адреса са на две семейства, повечето от които живеят в Турция.

В същото село на ул. „Попска“ са регистрирани 12 роднини по постоянен адрес, а настоящият им адрес е в Турция. Миналата година на адреса е имало само двама регистрирани.

В село Мараш на ул. „Кирил и Методий“ 17 са регистрирани по постоянен адрес 33 роднини в общо 5 пристройки. Настоящите им адреси са в Белгия и други европейски държави. Миналата година на адреса е имало регистрирани 5 човека.

Най-много регистрации – 32, има в село Черенча.  На ул. „Симеон Велики“ 3 са регистрирани по постоянен адрес цели 32 души, докато миналата година тук е имало само 4 човека. Настоящият адрес на всички новорегистрирани е в Турция.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено