Заради чумата: Жива охрана ще варди пътя към местността „Елешница“, слагат и камери
09.08.2019
Разцепление в автомобилния спорт: Ще има ли 50-то юбилейно състезание рали „Стари столици“?
10.08.2019

Деца гостуваха на горски педагози

Снимки: СИДП Шумен

20 деца от шуменската забавачка „Бухалчета“ гостуваха днес на горските педагози от ПП „Шуменско плато“ и Североизточното държавно предприятие. Малчуганите научиха много за горските обитатели, дърветата и пещерите в парка, както и за ценните растения, които трябва да се пазят от всички. По време на урока децата трябваше да разпознаят различни животни и птици, да разберат защо гората трябва да се пази огън и защо дърветата са важни за всички нас.

През следващата седмица горските педагози ще стартират нов урок за децата от летните школи в града. Малчуганите ще се учат сами да оцеляват сред природата, да си строят колиба от клони, да разпъват палатка и да се ориентират по горската маркировка. Експертите от СИДП и ПП „Шуменско плато“ ще им покажат как се подрежда туристическа раница и кои са най-важните неща, които винаги трябва да носим, когато тръгнем на излет.

Занятията по Горска педагогика ще продължат и в началото на месец септември. Предстои и съвместен урок с РИМ-Шумен като малчуганите ги очакват много изненади и весели приключения.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено