НАП напомня: 1 400 абитуриенти от областта трябва да платят здравните си осигуровки сами
12.08.2019
Пожарникари вадиха обърнала се кола в канавка край Върбица
12.08.2019

Отвори врати обновеният Ученически стадион в Шумен

Снимки: shumenonline.bg

Над 300 деца и младежи от трите футболни клуба в Шумен ще тренират и играят официални футболни срещи на обновения Ученически стадион „Цоньо Василев“, който кметът Христов инспектира днес в присъствието на журналисти и екипа си.

„Досега стадионът бе само частично ремонтиран. Лошото му състояние се дължи на голямата му натовареност, поради което се наложи цялостното му подновяване. Пейките за зрителите бяха изпочупени, на тяхно място поставихме металните седалки от Градския стадион. След обновяването теренът вече е в състояние да се тренира и да посреща мачове“, съобщи Пламен Инджев от общинското предприятие „Общински жилища и имоти“ (ОЖИ), което стопанисва спортните бази.

Поради подновяване на тревната настилка стадионът бе затворен в продължение на пет месеца. Ремонтните дейности включват нови 400 седалки за зрителите и обновени резервни скамейки.

Инджев допълни, че се обмисля ремонт на съблекалните и пистата, като ще се изгради и помощно игрище. Още днес ще бъде готов графикът, по който футболните клубове ще ползват терена безвъзмездно, уточни още той.

Обновяването на Ученическия стадион е със собствени минимални средства и труд на ОЖИ и общинското строително предприятие.

shumenonline.bg

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено