Изплащат еднократната помощ на стопаните, изклали прасетата си доброволно
02.09.2019
Загробиха още 58 пасищни прасета край Веселиново
02.09.2019

Триумф за учениците на СУ „Сава Доброплодни“ в Москва

Снимки: СУ "Сава Доброплодни"

13 ученици от СУ „Сава Доброплодни“ участваха във финала на третото издание на ежегодния Международен фестивал по руски език в Москва. Учениците с преподаватели Радка Гочева, Десислава Атанасова и Любов Кула се класираха за финалния етап на фестивала, след оспорвана конкуренция измежду 1 500 участници от цял свят, като на финал стигнаха 150 участници от 26 страни.

В категорията „Руски език като чужд“ специална награда с диплом за първо място беше присъдена на Агата Крумова от 10 „а“ клас с преподавател Радка Гочева. Жанета Радева от 11 „а“ клас с преподавател Десислава Атанасова извоюва второ място в категорията „Театрално творчество и художествено слово“.

На фестивалната сцена в Москва се представи и театралното студио от СУ „Сава Допроплодни“ – руска театрална палитра „Радуга“ ръководител Радка Гочева, чиито участници бяха подготвили спектакъла „Приказка за рибаря и рибката“. Всички финалисти и техните педагози получиха сертификати и дипломи.

В рамките на престоя си в Москва учениците от СУ „Сава Доброплодни“ участваха в съпътстващата културна програма, която включваше посещение на Червения площад, парка „Зарядие“, ВДНХ и вечерна обиколка на руската столица, както и посещение на павилионите на най-голямото образователно събитие в света – Московския международен форум „Град на образованието“. Международният фестивал по руски език в Москва е образователна и творческа сцена, на която участниците имат възможност да покажат и усъвършенстват знанията си по руски език в живо непосредствено общуване.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено