Шумен се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“
09.09.2019
За добро утро: Задържаха шофьор, почерпил се с 1,80 промила алкохол
09.09.2019

Пожарникари гасиха пламнали слама, навес и дърва за огрев, гониха оси, премахнаха и опасен клон

Снимка: shumenonline.bg

През изминалите четири денонощия служителите на РДПБЗН Шумен са потушили 13 броя пожари в сухи треви, храсти и отпадъци. За гасенето им са използвани 27500 литра вода.

На 6 септември в 14:16 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че в землището на  град Шумен в навес е възникнал пожар.  На място са изпратени три екипа на РСПБЗН Шумен. Унищожена е покривна конструкция на навеса и дърва за огрев с обем около 4 кубическа метра. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потущен, като не е допуснато разпространението му в 8 сгради и посеви с площ около 100 декара. За гасенето му са използвани 30 000 литра вода. Най-вероятната причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън.

На същия ден в 17:24 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал, че в двор в село Ружица е възникнал пожар.  На място е изпратен екип на РСПБЗН Нови пазар. Унищожени са 100 бали със слама. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потущен. За гасенето му са използвани 5000 литра вода. Най-вероятната причина за възникването му е детска игра с огън.

На 8 септември в 16:17 часа в РДПБЗН Шумен е получен сигнал за пожар в иглолистна гора в землището на село Велино. Унищожени са иглолистна гора с площ около 20 декара. На място са изпратени два екипа на РСПБЗН Шумен и служители на дъражавно горско стопанство Шумен. След намесата им пожарът е локализиран и потущен, като не е допуснато разпространението му в иглолистна гора с площ около 40 декара. За гасенето му са използвани 10000 литра вода. Най-вероятната причина за възникването му е небрежност при боравене с открит огън.

На същи1 ден служители на РСПБЗН Шумен са отстранили опасен клон на дърво на ул. „Индустриална“ в град Шумен, премахнали гнездо на оси в къща в село Долина и оказали съдействие за отключване на апартамент на четвърти етаж на ул. Самара в град Шумен, като за влизането е използвано автомеханична стълба.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено