Двама пияни зад волана: Единият спа в каолиновския арест, другият се приземи по таван в Шумен
07.10.2019
Пълнете кофите: Част от Шумен остава без вода
07.10.2019

Изградиха артистична инсталация за разделно събиране на отпадъци

Снимки: Общински младежки съвет Шумен

Артистична инсталация с кошове за разделно събиране беше изградена до “Младежка сфера” този уикенд в Шумен. Името на проекта е (Re) Cycle Art и Шумен бе домакин на първото издание. Целта на проекта е да преплете изкуството в наболелия проблем със световното замърсяване и да експонира малките стъпки, които можем да правим ежедневно като рециклираме боклуците си, намаляваме консумацията, преизползваме, и как вяко наше действие може да е отнесено към това да подобрим състоянието на природата. Самата инсталация е един вид като посланик за това.

В първата част на събитието младежи от Общински младежки съвет, подопомогнати от представители на РИОСВ – Шумен, почистиха парка около “Сферата” и Томбул джамия, като се стараеха да събират боклука разделно. Във втората част еко-експерти и разговаряха с младежи по проблемите за замърсяването на околната среда и възможностите за рециклиране на територията на Община Шумен.

В последната част от инициативата участниците изградиха и изрисуваха арт инсталация, която ще остане, за да поддържа района чист и да напомня, че е важно да се грижим за околната среда.  Самата инсталация е изградена от дърво, метал и пластмасови бутилки.

Проектът е по идея на фондация “ПOДОБРИ“ и интериорното студио DESIGNitsa – Дизайница и се осъществи с финансовата подкрепа на Fondation Coca-Cola, като част от кампанията #БезОтпадъци на BG Бъди активен.
Общински младежки съвет – Шумен беше координатор по проекта за Шумен, а фирмата Love 2 Design изработи основните елементи на инсталацията. РИОСВ-Шумен пък се включи активно със свои експерти, които водиха дискусията.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено