Полицаи секнаха семеен бизнес: Иззеха 6 чувала с контрабанден тютюн натъпкани в Голф
12.11.2019
Над 2 000 проверки извършиха горските на стопанствата в Шуменско и Търговищко
12.11.2019

В Търговище: Задържаха двама мъже, теглили пари от крадена дебитна карта

Снимка: Pixabay

В РУ-Търговище са задържани двама мъже, извършили нерегламентирани транзакции с чужда дебитна карта, съобщават от ОДМВР Търговище.

На 11 ноември след проведени оперативно-издирвателни действия в управлението са доведени двама мъже от град Търговище – на 50 и на 47 години, за които е установено, че на 10 януари т. г. са извършили кражба на мъжки портфейл, оставен без надзор на маса пред заведение в същия град. В портфейла са се намирали лични документи и дебитна карта – собственост на 27-годишен мъж от града, с която двамата са извършили 4 нерегламентирани транзакции от различни АТМ устройства в централната част  на града, на обща стойност 690 лв. Извършителите на деянието са задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Същите са известни на полицията, осъждани. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 249, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

От ОД МВР-Търговище напомнят на гражданите да не съхраняват на едно и също място дебитни или кредитни карти заедно със записания ПИН-код за тях, тъй като при евентуалното им изгубване това би могло да се използва от недобронамерени  лица.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено