Министерството реши: До 3 прасета в задния двор и до 200 във фамилна ферма
17.01.2020
ДАНС и МВР проверяват площадките за отпадъци в Шуменско
17.01.2020

Шапки долу: ВиК отстрани 26 аварии за 44 часа, пълнят системата утре

Снимка: shumenonline.bg

26 аварии по довеждащия водопровод успяха да отстранят екипите на ВиК Шумен в рамките на 44 часа от стартирането на акцията, която започна преждевременно на 15 януари в 21.00 ч., два дни преди обявената дата. Мащабната акция е безпрецедентна в историята на ВиК сектора.

Към настоящия момент се извършват довършителни дейности по затваряне на капаци, отоци, засипване на изкопи. Пълненето на водопроводната система ще започне  поетапно и с ниско налягане утре, 18 януари, събота в 10:00 ч.

На терен, затънали в кал от сутрин рано до късно вечер, работиха 10 екипа от Шумен, Велики Преслав, Нови пазар, Каолиново, Търговище и Бургас.

Най-тежките аварии, по които екипите работиха бяха тези край село Хан Крум и местността „Сусурлука“ до кв. „Дивдядово“. По време на операцията за безопасността на преминаващите по пътя Шумен-Велики Преслав отговаряха патрулни екипи от РУ Велики Преслав.

Припомняме, че големия брой аварии бяха открити навръх Коледа, миналта година, от двама преслававяни – Красимир Миниев и Боян Ганчев. Водният патрул съобщи за тях чрез социлните мрежи. Реакцията на институциите не закъсня. Само след няколко дни проблемът събра на една маса двама областни управители, кметовете на Шумен, Велики Преслав и Търговище, както и институциите имащи отношение.

Извънредната ситуация бе овладяна при пълна мобилизация.

shumenonline.bg

2 Comments

  1. Петра каза:

    Браво! Това доказва, че може да се работи професионално! Пожелавам на В и К да контролират състоянието на водопреносната мрежа, за да няма аварии и загуби!!!

  2. Ивелина каза:

    Браво. Поздравления за адекватната, своевременна и добре координирана работа. Можело значи да се работи бързо, качествено и адекватно. А защо не е така винаги, навсякъде и за всичко?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено