Деан Станчев положи клетва като депутат
22.01.2020
Длъжности за резервисти в Шумен
22.01.2020

Съдебен служител отива на съд, хванали го с 2,96 промила зад волана

Снимка: shumenonline.bg

Образувано е бързо производство за шофиране след употреба на алкохол против съдебния администратор на Окръжната прокуратура в Търговище, съобщават от Апелативна прокуратура Варна.

Районната прокуратура в Търговище ръководи бързо производство за шофиране след употреба на алкохол против съдебния администратор на Окръжната прокуратура в Търговище.

Вчера след 17 часа  43-годишният И.М. е бил спрян за проверка от служители на ОД на МВР в Търговище. Тестван бил с дрегер, който отчел наличие на 2,96 промила алкохол. Веднага е било образувано бързо производство за извършено престъпление по член 343б, ал. 1 от НК.

Шофирането на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта  над 1,2 промила, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

Служителят на Окръжната прокуратура ще бъде освободен от работа.

Прокуратурата е била и ще бъде непримирима към случаи като този“, това заяви  Диляна Стоянова, прокурор на Окръжната прокуратура в Търговище, по време на дадения по-рано днес извънреден брифинг по случая.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено