На пазара в Търговище: Спипаха 51-годишна продавачка на парфюми менте
27.01.2020
Oбщините могат да кандидатстват за Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво
27.01.2020

Пияни и нередовни шофьори засякоха катаджиите в Търговищко

Снимка: shumenonline.bg

При извършена на 24 януари около 23,47 ч в град Търговище – на кръстовището на улиците „Стефан Караджа“ и „Лилия“, полицейска проверка е установено, че неправоспособен 50-годишен водач от с. Макариополско, община Търговище, управлява лек автомобил „Опел Вектра“ с търговищка регистрация – собственост на мъж от с. Змейно, община Омуртаг, след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,04 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

При извършена на 25 януари около 14,20 ч полицейска проверка в с. Светлен, община Попово, е установено, че неправоспособен 18-годишен младеж от град Попово управлява по ул. „Стоян Палаузов“ лек автомобил „Опел Астра“ с поставени немски регистрационни табели, предназначени за друг автомобил.

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово.

При извършена на същия ден около 12,10 ч полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че 38-годишен правоспособен водач от гр. Търговище управлява по бул. „Ал. Стамболийски“ влекач „Рено Премиум“-фирмена собственост, който не е регистриран по надлежния ред, като същият е теглен от влекач „Рено Премиум“ с търговищка регистрация – също фирмена собственост, управляван от 36-годишен правоспособен водач от гр. Търговище.

Започнато е бързо полицейско производство по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено