“Заедно живеем, танцуваме и пеем” – празник на етносите в Шумен
12.11.2018
„Алкомет“ с дарение за шуменската болница
12.11.2018

С концерт на хор „Родни звуци“ в Браила бяха открити честванията на 185-тата годишнина от рождението на Войников

Препълнена с публика зала посрещна lБраила известния шуменски хор „Родни звуци“, който съвсем наскоро отбеляза 120 години от създаването си. Бурни аплодисменти изпратиха от сцената нашите хористи.

Концертът е първото събитие от многото, с които целият ноември ще премине под знака на годишнината на именития ни съгражданин. Мястото на концерта не е случайно, тъй като именно в Браила Добри Войников разгръща немалка и значима част от своето творчество и разкрива енциклопедичния си талант.

И именно на сцената на днешния театър „Мария Филоти“ той поставя свои произведения. За това, че Войников е важен не само за българския, но и за румънския народ свидетелства фактът, че в момента едно от заглавията в афиша на браилския театър е именно „Криворазбраната Цивилизация“, текст еднакво актуален и в наши дни, както и през Възраждането.

Преди концерта приветствия поднесоха кметът на Браила Виорел Мариян Драгомир, заместник-кмета на община Шумен д-р Светлана Маркова и директорът на театър „Мария Филоти“ Лучиан Сабадос.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *