В Омуртаг: Сгащиха тийнейджър с близо 5 грама трева
07.01.2019
Разбиха кафе автомат, свиха 450 лв. на монети
07.01.2019

Тежко дежурство: Огнеборци гасиха домове, контейнери за смет и комини

Снимка: shumenonline.bg

На 14 сигнала за произшествия са реагирали дежурните противопожарни екипи за времето от петък до неделя. Погасени са 11 пожара, в три случая е оказана техническа помощ – премахване на опасно надвиснало дърво в природен парк „Шуменско плато“, пренасяне на болна жена и обезопасяване и отстраняване на акумулатор на аварирал автомобил с газова уредба в Шумен.

На 4 януари са погасени три пожара . Два от тях са в сухи треви – на отбивката за град Шумен в посока към Варна на АМ“Хемус“,  и в местността „Станата“ в Нови пазар. Двата пожара са без материални загуби, за гасенето им са ползвани 1000 л. вода.

На 4 януари в 10:53 часа било получено съобщение за пожар в апартамент на ул.“Стефан Караджа“ в Нови пазар. На място бил пратен екип, който погасил пламъците с 500 л. вода. Унищожени са мебели, опушени били около 30 кв.м. стени.  Причина за пожара- небрежност при боравене с открит огън.

На 5 януари са погасени три пожара в контейнери за смет в Шумен и Нови пазар , два в комини на жилищни сгради. Всички са без материални загуби и за гасенето  им са ползвани общо 500 л. вода.

В 03:25 часа на 6 януари бил приет сигнал за пожар в стая на къща на ул.“Георги Димитров“ в село Крива река. Към адреса бил насочен екип от противопожарна служба в Каолиново. На място било изяснено, че пламъците тръгнали след късо съединение. След бързата реакция на огнеборците разпространението на пожара не е допуснато. Пламъците, в които били унищожени около 2 кв.м. покривна конструкция и мебел от дома на 46-годишния собственик, били погасени с 200 л. вода.

Два пожара в комин са погасени от дежурните екипи през изминалото денонощие. Двата са в Шумен и са без нанесени материални загуби.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *