Започва данъчна кампания 2019 г.
10.01.2019
Ръст на грипните заболявания в Шуменско
10.01.2019

Мая Манолова в Шумен на дискусия за цената и качеството на водата

Омбудсманът на Република България Мая Манолова пристига днес в Шумен заради проблема с цената и качеството на вода. Срещата ще се състои днес от 12.00 часа в зала „Тича“ на хотел „Шумен“.

За участие във форума са поканени граждани и граждански организации, общински съветници, представители на граждански организации, на Областната и на Общинската управа, членове на Асоциацията по ВиК в област Шумен.

Форумът е провокиран и от последното решение на КЕВР от 28.12.2018 г., с което бяха определени нови цени на водоснабдителните и канализационни услуги в 27 водоснабдителни дружества в страната. Към днешна дата областите с най-висока  цена на водата за битовите потребители са: Шумен, Добрич, Силистра и Враца. В институцията на омбудсмана през 2018 г. са постъпили множество жалби от гражданите, свързани с цената и качеството на предоставяните услуги..

В рамките на дискусията се очаква да бъдат поставени на разглеждане и обсъждане проблемите във ВиК сектора, както и предложения за тяхното решение. Институцията на омбудсмана предлага за обсъждане действащите правила за формиране на цената на водата, качеството на услугата, както и ефективността на контрола върху работата на ВиК операторите.

Посещението е организирано с местния обществен посредник Иван Капралов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *