Апаши тарашиха жилища в Търговище, един задигна скоростна кутия, друг-дрелка и къртач
31.01.2019
Опитаха да регистрират кола с пренабити номера
31.01.2019

Общински съвет Шумен реши: Винетките за „Мътница“ и „Макак“ да отпаднат

С 38 гласа „за“ без въздържали се и против Общински съвет Шумен подкрепи предложението на кмета Любомир Христов за отпадане на участъци от републикански пътища от списъка на пътищата, включени в обхвата на платената пътна мрежа, по които може да се събира такса за ползване на пътната инфраструктура – винетна такса, като поддържането им продължи да се извършва от АПИ.

Припомняме, че двете отсечки до шуменските квартали „Мътница“ и „Макак“ попаднаха в списъка на ТОЛ системата, включени в обхвата на платената пътна мрежа, по които може да се събира такса за ползване на пътната инфраструктура – винетна такса. Присъстващите представители на „Мътница“ и „Макак“ аплодираха решението на местния парламент.

Общинският съветник от БСП Веселин Пенчев заяви, че от това няма да произтече нищо тъй като местният парламент не е компетентен да взима такива решения и такова трябва да бъде взето от МРРБ.

От своя страна кметът Христов апелира общинските сесии да не се превръща в политическа говорилня и припомни, че е провел серия срещи и разговори с Областно пътно управление Шумен и Министерство на регионалното развитие и благоустройство, като е получил уверението, че зоната за действие на винетна такса може да бъде удължена, но затова е необходимо решение на Общински съвет Шумен.

shumenonline.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *