Търсят младши експерт в отдел „Статистически изследвания“ Шумен
07.02.2019
Облачно, но без валежи днес
08.02.2019

Нови игри в помощ на горските педагози

Снимка: СИДП

20 деца от Детски център „Многоточие“  в Шумен се включиха в първия за тази година урок по Горска педагогика, организиран от експерти на Североизточното държавно предприятие и ШУ „Епископ Константин Преславски“. Малчуганите, които са на възраст между 7 и 10 години, са и първите, които имаха възможност да видят образователните филмчета за горите и животните, които ще станат част от уроците през тази година.

Филмчетата са забавни и представят по достъпен и интересен за децата начин грижите за животните, залесяването, както и за какво се използва добитата дървесина. По време на занятието се постарахме да комбинираме всяка една от кратките ленти със занимателна игра, която да накара децата да се замислят за взаимовръзките в гората и какво трябва да се направи, за да бъдат опазени растенията и животните в страната ни, обясни д-р Мария Касчиева от ШУ. Тя каза още, че в следващите занятия ще бъде включена нова игра благодарение на зоолога д-р Виктор Василев, който ще предостави на горските педагози качествени записи на птици и животни.

Така децата ще могат да разпознават животните не само на снимките, които им показваме, но и ще се научат да се вслушват в песента на птиците и звуците, които издават останалите горски обитатели, каза още д-р Касчиева.

Новата интерактивна игра ще стане част от уроците по Горска педагогика още през този месец.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *