Рено блъсна възрастна жена на пешеходна пътека в Търговище
15.05.2019
Важно за зрелостниците! Неработещите трябва да подадат декларация в НАП
15.05.2019

Mеждународен ден на очарованието на растенията в Шуменския университет

Снимка: shumenonline.bg

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ се включва в отбелязването на Международния ден на очарованието на растенията, който се провежда под егидата на Европейската организация за растителна наука (EPSO) за пети път. В България инициативата се подкрепя и от Агробиоинститута на Селскостопанската академия и Биологическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Факултетът по природни науки в Шуменски университет, който е организатор на проявата утре, 16 май, е избрал мотото й да е „Никой не е по-голям от хляба“.

Инициативата „Пети международен ден на растенията“ ще бъде представена от 10 часа в Аулата. В 10:15 часа ще бъде открит научен семинар „От зърното до хляба“, в който ученици, студенти и преподаватели ще представят с доклади и постери теми, свързани със зърнопроизводството за хляб, хлебни и сладкарски изделия.

Следобед ще бъдат наградени победителите в литературния конкурс за есе и кратък разказ „Най-вкусният хляб“ и конкурса „Приготвено от мен“. Ще бъдат показани и две изложби – рисунки и постери на тема „Минало, настояще и бъдеще на хляба, хлебните и сладкарските изделия“ и кулинарна изложба с дегустация „Мастър шеф на хлебните и сладкарските изделия“. „Карлсберг България АД“ ще представи продуктовата гама на компанията под мотото „Има ли течен хляб? Има, разБИРА се!“.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено