На село: Двама подкараха нерегистрирани автомобили, отиват на съд
16.05.2019
Човешка небрежност причини пожар до пътя Попово-Бяла
16.05.2019

Учат журналисти да оказват първа помощ

Снимка: shumenonline.bg

Няма журналист, който да не се е сблъсквал с критични ситуации при работата си на терен. В немалко от случаите журналистът бива първи на мястото на събитието – катастрофа или пожар. В този момент всичко зависи от него. Да подаде сигнал до 112, да се обади на целия си кръг от източници – полиция, медици и др., които биха могли да реагират мигновено, докато  от спешния телефон подават официално инфорамция до тях. Да окажат първа помощ на пострадалите, ако са в състояние, разбира се. И не на последно място да угодят на работодателите си първи да подадат информация за случващото се, все пак са в епицентъра на събитието, защото са на работа.

Знаят ли как да окажат първа помощ шуменските журналисти, докато чакат специализирания екип? Какво им е необходимо и как да окажат долекарска помощ?

Радио Шумен и шуменският Филиал на варненския Медицински университет с подкрепа на проф. Соня Тончева – директор на филиала, организират обучение по първа долекарска помощ за журналисти. Специалистите ще научат журналистите как се слагат превръзки на открита рана, как се измерва артериално налягане, как се прави изкуствено дишане, кои са основните правила за сърдечен масаж и др.
Обучението ще се проведе днес от 14.00 ч. в Трето студио на Радио Шумен.
sumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено