105 проверки са извършили експертите от РИОСВ – Шумен през май
11.06.2019
„Бодра песен“ с приз от Международен фестивал
11.06.2019

Веселина Иванова представя стихосбирката си „Понякога боли от тишина”

На 12 юни, от 17:30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ гостува Веселина Иванова с представяне на стихосбирката си „Понякога боли от тишина”.

Веселина Иванова е родена в Добрич, но близо тридесет години живее и работи в Шумен. Възпитаник е на ПГ „Никола Й. Вапцаров” в града, продължава образованието си в Института за културно-просветни кадри във Варна със специалност „Театър” и в ШУ „Епископ Константин Преславски” със специалност „Българска филология”, а през 2008-ма се дипломира в магистърска програма „Социални дейности в общински структури” към СУ „Св. Климент Охридски”.

Работила е като организатор реклама в ТК „Балкантурист” в Шумен; като читалищен секретар, библиотекар и директор на културен дом в СКОА „Ст. Стаменов” в града и като социолог. От 1990 г. до момента работи като читалищен секретар в НЧ „Христо Смирненски – 1945” –район Красно село на Столична община.

Веселина Иванова е член на Управителния съвет на Славянското дружество в България и по нейна идея от 2009-та дружеството организира национални литературни конкурси, свързани със съхраняване на националната идентичност и утвърждаване на славянските идеи в контекста на европейските ценности. Инициатор е и за учредяването на Славянско дружество „Васил Друмев” в Шумен.

Стихове на Веселина Иванова са публикувани на страниците на сп. „Читалище”, „Читалищен вестник” и други периодични издания, както и в онлайн платформи за литература. Представяни са и на много регионални и национални литературни конкурси. През 2002 г. Веселина Иванова издава стихосбирката си „Песен на птица”, представена пред шуменската аудитория от Марин Калинов. През 2018-та ИК „Сатори Ко” издава втората й стихосбирка – „Понякога боли от тишина”. Редактор на книгата е поетът Драгомир Шопов.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено