Иван Ламбов: Ще търсим политически лостове, за да повлияем на ВиК
12.06.2019
Новият шеф на ВиК няма да отиде на извънредната сесия и няма да намали цената на водата
12.06.2019

Германчета нагостиха Тишо

Снимка: Радио Шумен

Шуменският полицай Тихомир Радев неочаквано бе нагостен от германски деца. Това се случи още в края на първия ден от „Приключението по Дунав“. Снощи бивакът на Тишо до град Келхайм е предизвикал интереса на малчугани, играещи около реката, съобщава Радио Шумен.

„След като разбраха, че се опитвам да преплавам поречието на Дунав в режим на оцеляване, те започнаха да се пляскат по челата, а после побегнеха нанякъде. Завърнаха се с един кръгъл хляб и немски салам, дадени със сърдечни пожелания от родителите на едно от хлапетата“, обясни за Радио Шумен 47-годишният авантюрист.

В първия ден от приключението Тишо преодоля с гребане 62 километра. „В добра кондиция и настроение съм. Преди децата да ме намерят, си приготвях супа от коприва. Каякът се държи отлично във водите на Дунав“, добави шуменският пътешественик.

Германчетата помогнаха на Тишо и с осигуряването на питейна вода, която ще му стигне за втория ден от приключението.

В режим на оцеляване полицаят ще преплава Дунав от изворите в планината Шварцвалд до Черно море. В себе си той носи пари само за покупката на бутилирана вода. Ще се изхранва с това, което сам си намери в реката и около нея. Ще разчита и на помощ от местни хора. В Шумен трябва да се завърне в края на август.

shumenonline.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено