Уроци сред природата
14.06.2019
В Търговище: Задържаха под стража мъж, пребил до смърт съселянин за пари
14.06.2019

Тишо наближава австрийската граница

В следобедните часове шуменският полицай Тихомир Радев ще премине германския етап от приключението му по Дунав, съобщава Радио Шумен.

С едноместния си каяк и в режим на оцеляване той последва подвига на българския герой на Жул Верн в „Дунавският лодкар“. Така Тишо опитва да преплава поречието на реката от изворите в планината Шварцвалд до Черно море.

Третият ден от „Приключението по Дунав“ на Тихомир Радев започна с чай от цвят на бъз. „Има го в изобилие около реката“, обяснява авантюристичният полицай от Шумен. В каяка си днес е натоварил и торба със зелени ябълки. „Киселички са, но са храна“. До момента в режим на оцеляване Тишо е изгребал около 123 км от поречието на Дунав. Остават му още 2 377 км до Черно море. В себе си има пари само за покупката на бутилирана вода.

Защо шуменецът успя да стигне до австрийската граница по-бързо от очакваното? Каква храна успява да намери от и около реката и колко пари е похарчил за бутилирана вода (единственият предвиден разход в екстремното изпитание)? Отговори на тези въпроси ще чуем в първото интервю на Тишо, дадено след старта на приключението във вторник.

Стоян Стоянов разговаря с Тихомир Радев, докато той гребеше към германо-австрийската граница.

Разговора чуйте тук.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено