Възстановено е движението по главен път Шумен-Силистра след тежката катастрофа, отнела човешки живот
05.07.2019
Искри по време на кантара преди зрелищните битки SAVAGES Kick Boxing утре
05.07.2019

Дария Георгиева: Оттеглих се поради различните цели, които имаме с немските спонсори

„Не съм отстранена, напуснах по собствено желание, заради непочтеността на секретарката на спонсора на приюта Катрин Флюкитер и различните ни цели. За мен целта на един приют не би трябвало да бъде  търговска“. Това заяви за shumenonline.bg, потърсена за коментар, бившата вече директорка на шуменския кучешки приют Дария Георгиева.

„Целите, които си поставя Общинския приют не съвпадат с тези на спонсорите. За Катрин по-важното е да се изнасят кучета в чужбина. Това не е търговско дружество, което да търгува с животни. Моето виждане за приюта е да се прибират агресивните кучета, да се обслужват добре, да се осиновяват на подходящо за нас място, тъй като много трудно контактуваме  с животните, когато отидат в Германия“, обясни Георгиева.

„В последната 1 година бяха извършени 10 проверки без да бъдат установени злоупотреби“, така  бившата вече управителка отговори на съмненията, които представителката на немските спонсори имала.

Пред shumenonline.bg тя сподели, че не сметнала за необходимо да афишира напускането си, тъй като се притеснява да не бъдат спрени субсидиите на приюта, които са в размер на 120 хил. лв. годишно.

„Катрин Флюкитер е е основният двигател на този приют, именно тя праща парите необходими за приюта. Поради зачестилите конфликти с нея реших да напусна, като предварително уведомих ръководството на Общината без да очаквам каквото и да е, защото знам, че държат на финансирането“, допълни още Дария Георгиева.

Неразбирателството между двете се зародили още през февруари т. г. Конфликтите се изразявали в постоянна намеса от страна на представителката на спонсорите Катрин в управлението на приюта. Противоречия имало дори в организацията на работа по време на кастрационната кампания, която приютът реализира в началото на тази година.

„Това ограничаваше действията ми като управител. Стигнало се до там, че Катрин искаше да уволня определени хора, които по нейна преценка не обичали животните“, разказа още Георгиева.

Поради заболяване на ставите Георгиева излязла в болничен до 25 юни, на следващия ден подала молбата си за напускане.

От 26 юни за управител на Общински приют „Тонка Петрова“ е назначена Златина Пенева, която преди това е изпълнявала длъжността технически сътрудник.

shumenonline.bg

 

1 Comment

  1. Кикиморка каза:

    Дария си е по авантите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено