Симфониета Шумен със заключителен концерт за края на творческия си сезон
10.07.2019
Обраха мъж, докато сменял гума пред магазин за мебели в Шумен
10.07.2019

8 686 лв. събра РИОСВ Шумен от глоби през юни

През месец юни експертите от РИОСВ – Шумен извършиха 105 проверки. От тях 72 са планови,  33 – извънредни. През отчетния период са съставени 3 акта за установени административни нарушения, от които 1 е за нарушение  на  Комплексно разрешително по Закона за опазване на околната среда, 1  за нарушение на Закона за чистотата на атмосферния въздух и 1 за нарушение на Закона за водите. В рамките на осъществения контрол са издадени 68 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия.

За изминалия месец директорът на РИОСВ – Шумен е издал 2 наказателни постановления. Първото е на „Родна индустрия 91″ ЕООД в размер на 10 000 лв. за неизпълнение на описаните условия в Комплексното разрешително и нарушение на Закона за опазване на околната среда. Второто наказателно постановление е за неизпълнение на предписания и нарушение на Закона за водите от „Хаддат милк“. Фирмата е санкционирана с глоба от 1 000 лева.

За периода са събрани средства в размер на общо 8 676 лв. Сумите по наложени глоби и санкции възлизат на 7 123 лв. От текущи месечни санкции по чл. 69 от ЗООС са събрани 1553 лв. Общо 1242 лв. са разпределени и преведени на съответните общини, като най-големи приходи от платени санкции по чл. 69 от ЗООС е получила община Попово –  822 лв.

10 сигнала и жалби от граждани са постъпили в РИОСВ – Шумен през месеца. 3 са проверките по сигнали за замърсяване с отпадъчни води, 2 проверки са направени за замърсяване на атмосферния въздух и 2 – за замърсяване с отпадъци и изгаряне.

shumenonline.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено