Местата в детските градини повече от децата
25.07.2019
Вдигат нов полицейски участък в Хитрино
25.07.2019

Историческият парк край Варна пирамида? Комисията за финансов надзор сезира Прокуратурата

Снимки: Facebook

Комисията за финансов надзор (КФН) инициира проверка на „Исторически парк“ АД, след като анализира публично оповестената информация за проекта, налична в интернет пространството, електронни медии и социални мрежи, както и в Търговския регистър, Комисията излезе с аргументирано становище по казуса.
Проверката на КФН установи, че прехвърлянето на наличните акции на „Исторически парк“ АД се осъществява между частноправни субекти. Респективно правоотношенията, които възникват между тях също имат частноправен характер. Комисията за финансов надзор няма правомощия по отношение на тях, тъй като тя има правомощия единствено при публично предлагане на безналични ценни книжа.
Според становището на КФН, има вероятност на лицата, придобили от акциите на дружеството, да се предоставя заблуждаваща информация, че заплатената от тях стойност за акциите постъпва в дружеството за реализация на самия проект „Исторически парк“, а не по сметка на акционерите – прехвърлители.

„За установяване или отхвърляне на това предположение, с мое решение, резултатите от проверката на всички факти и обстоятелства, свързани с правоотношенията, възникващи между дружеството и неговите акционери, са изпратени за запознаване и преценка за последващи действия от страна на Прокуратурата на Република България.“, каза Председателят на КФН – г-н Бойко Атанасов.

Ролята на КФН е да осъществява стриктен и навременен надзор, да бъде обективна и безпристрастна, работейки в интерес както на бизнеса, така и на гражданите. Основните цели на КФН са да осигурява защита на инвеститорите в ценни книжа, включително чрез създаване на условия за повишаване на тяхната информираност за капиталовия пазар, създаване на условия за развитието на справедлив, открит и ефективен капиталов пазар и поддържане на стабилността и общественото доверие в него.

shumenonline.bg

5 Comments

 1. Дани каза:

  Дали е пирамида “ Исторически парк“? Отговора е много прост и ясен. При условие, че всички банки ви предлагат под 1 % годишна лихва за вашите пари откъде Ивелин Михайлов ще ви плати 35 % годишен доход на вашата инвестиция? Мислете с главите си хора за да не си скубите косите и да ровите по кофите за смет.

 2. Наблюдател каза:

  Вече девет години събират пари от хората за строежа на “ Исторически парк“ и няма нищо построено. Първо Ивелин лъжеше шараните, че има огромен китайски инвеститор. След това се кълнеше, че има подписан договор с немски тур оператори и те ще ли да му докарат 200000 туристи и мед щяло да потече. Както виждате няма опашки пред строежа от посетители и няма и да има скоро защото първо няма нищо завършено и второ е много скъп входа. Трябва да си много тъп и алчен за да искаш вход от 30 лева при сегашната икономическа ситуация в страната. Освен това поради лошата слава на Михайлов никой не желае да работи с него. Човека обича само да събира не е по даването никак. Заради това варненските фирми отказват да работят с него освен ако им се плати предварително за извършените услуги. Точно затова всички хотелиери го отсвириха и никой от тях не желае да се занимава със сектата на алчните. Ако някой от вас го бодат парите отзад и се чуди къде да ги дене определено “ Исторически парк“ е най – идиотската и безмислена инвестиция. Със същия успех можете да запалите парите си а след това да чакате да се превърнат от прах на злато.

 3. Чилбер каза:

  Евала на Ивелин! Хем им взема парите, хем ги кара да му работят на строежа амсалаците безплатно. Възхищавам му се , велик е!

 4. Sis каза:

  Днес гледах в нета как от “ Исторически парк “ се опитват да рекламират една ръчно изработена чиния и как се опитваха да я пробутат на хората за 64 евро. Тези са много алчни и глупави типове. Еми извинявам се ама такава чиния мога да си направя вкъщи е не струва повече от 5 лева.

 5. Митко каза:

  Рядко има подобна пародия някъде по белия свят като това неграмотен идиот като Ивелин да говори за бизнес и икономика. За начало да вземе да се научи да пише на български а после и да почете малко вместо да говори пълни глупости .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено