Областният управител на Търговище разпореди незабавна проверка по случая с катастрофиралите младежи край Омуртаг
17.08.2019
Областният управител Митко Стайков: Никой няма да бъде покровителстван, истината ще излезе
17.08.2019

Разследващите отхвърлиха твърдението младежите да са стояли 4 часа в дере край Омуртаг

Няма забавяне при оказването на помощ на тримата младежи от катастрофата до бетоновия възел край град Омуртаг. Последният хоспитализиран в МБАЛ Търговище  е около 01:20 часа, преди това са приети другата двама младежи в 00:30, а първия около 15 минути след полунощ. Сигналът за инцидента е подаден на 15 август 23.50 ч. в дежурната част на ОДМВР Търговище. Това заявиха категорично на извънреден брифинг пред журналисти разследващите органи комисар Мариян Михайлов, зам.-директор на ОДМВР Търговище, говорителят и окръжен прокурор в Търговище Васил Ангелов, прокурор Диляна Стоянова и началникът на РУ Омуртаг главен инспектор Борислав Борисов.

„Тече разследване, извършени са всички процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествието автомобилите са иззети, назначени експертизи, съдебно медицинска и автотехническа. Провеждат се разпити на всички очевидци и лица, които разполагат с информация по случая. До този момент всички разпитани лица съдействат на разследването. Тепърва ще се изяснява фактическата обстановка“, заяви прокурор Ангелов.

Пред  пристигналите на място полицейски служители водачът на Голфа не бил прикривал нищо, убедени са разследващите, като заявиха, че не знаят, мъжа управлявал автомобила, да е член на ДПС Омуртаг. Отхвърлиха твърденията за забавяне, което би дало предпоставка за умишлено прикриване на факти. Полицаите, отработвали пътния инцидент, били наясно, че при произшествието имало и друг автомобил.

Говорителят на прокуратурата отказа да коментира техническите подробности около инцидента. На какво отстояние е бил автомобилът с тримата младежи щяло да стане ясно след извършената експертиза.

„На прокуратурата не и е известно нещо да е прикривано, предстои да се установи  какви разговори са водени на мястото на инцидента“, уточни Ангелов.

Взети са проби за алкохол, които са докладвани, но към този момент говорителят на Окръжна прокуратура Търговище не можа да внесе яснота какви проби и от кого са взети. Резултатите от тях щели да  бъдат готови до няколко дни. Колко време след инцидента ранените момчета са били извадени щяло да стане ясно в хода на разследването.

Разследващите инцидента уточниха, че и двамата водачи са правоспособни. 18 годишният шофьор представил немско свидетелство за правоуправление, която обаче липсвало, при проверка в масивите на МВР, тъй като липсвала синхронизация между двете европейски държави.

Началникът на РУ Омуртаг отхвърли твърденията, че на спонтанния протест е имало пиян цивилен полицай.

Досъдебното производство, по което  работи прокуратурата, е за причиняване на смърт и телесна повреда при пътнотранспортно произшествие.

Припомняме, че около 21.30 часа снощи десетки недоволни жители на Омуртаг потърсиха справедливост за смъртта на 17 годишния Джем, пред сградата на полицейското управление в града, след което блокираха незаконно за час главния път София-Варна.

След проведени разговори от страна на органите на реда, протестиращите проявили разбиране и се оттеглили, насочвайки се към сградата на Общината, където разговаряха с областния управител на Търговище Митко Стайков.

За незаконния протест няма съставени актове.

shumenonline.bg

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено