Глобиха комарджия, вилнял и плашил с бухалка в пункт на „Еврофутбол“
06.09.2019
Шуменският приют с дарение и нови приятели
07.09.2019

Гласуване с подвижна избирателна кутия      

Избирателите, които желаят да упражнят правото си на глас на предстоящите на 27 октомври местни избори, имат право да подадат Заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия.

Заявленията се подават не по-късно от 14 дни преди изборния ден /до 12 октомври 2019 година включително/.

За избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение и желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, е необходимо:

  1. Да подадат заявление.
  2. Копие на ТЕЛК/НЕЛК или медицинска експертиза за здравословното им състояние, които установяват, че заболяването на избирателя е причинило такива увреждания, които не му позволяват да напусне дома си и да се придвижи до избирателната секция самостоятелно или с друго помощно средство.

Заявлението трябва да е саморъчно подписано и може да бъде подадено от упълномощено лице или изпратено по пощата, факс или електронно заявление със същото съдържание през интернет страницата на Община Шумен чрез електронен подпис – секция “Електронни услуги” или без електронен подпис – секция “Избори” – “Местни избори  2019 година”/  по постоянен или настоящ адрес, когато е направено искане по чл.36 от Изборния кодекс за гласуване по  настоящ адрес.

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено