Горят гуми на колодрума в Шумен (Видео и Снимки)
10.09.2019
Резнаха лентата на 4-те училища обновени с евросредства
10.09.2019

Пожарът на колодрума умишлен

Пожарът по всяка вероятност е умишлен. Възникнал е половин час, след приключването на пазара“, изрази съмнение кметът на Шумен Любомир Христов, който пристигна на мястото на пожара.

Христов бе категоричен, че няма как да се ограничи достъпа до депото за временно съхранение на автомобилни гуми. Площадката е определена от общината с цел улеснение на гражданите, докато се намери трайно решение и оползотворяване на гумите.

На помощ на пожарникарите се притече и фадрома , собственост на фирма „Видеолукс холдинг“, която премести гумите, които все още не се бяха запалили.

На място се отзоваха 6 пожарни коли с екип от 35 пожарникари от Шумен, Нови пазар и Велики Преслав заедно, 25 служители на полицията и КАТ, директорът на ОДМВР Шумен, ст. комисар Ялчън Расим, началникът на РДПБЗН гл. комисар Иван Иванов, както и управителят на ОП „Общински жилища и имоти“, което стопанисва депото инж. Юлиян Вълчев.

По настояване на зам.-областният управител Петко Шаренков пристигна и подвижна лаборатория на РИОСВ, за да замерят нивото на замърсяване на въздуха в района.

Припомняме, че по-рано днес, около 13.00 ч. хиляди автомобилни гуми на колодрума се запалиха. Гъстият и задушлив дим се виждаше на километри, а районът беше отцепен.

И в момента пяната и водата, която пожарникарите използваха за гасенето, се стича по северното платно на бул. „Симеон Велики“, съветваме водачите да преминават в участъка с повишено внимание.

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено