Шуменската пожарна посреща професионалния си празник с липса на висшисти
12.09.2019
Жена от Търговище благодари на шуменски полицаи
12.09.2019

Добромир Драев се хвърля в битката за Шумен, 1 500 души му дадоха мандат

Снимка: shumenonline.bg

Общинският съветник Добромир Драев обяви кандидатурата си за кмет на Шумен. Това съобщи самият той на пресконференция днес пред журналисти. В негова подкрепа вече са се подписали близо 1 500 шуменци.

Драев ще бъде подкрепен и от 5 малки политически партии, с които ще се яви на предстоящите на 27 октомври избори, като местна коалиция. Имената на партиите ще станат ясни след подписване на споразумението.

Коалицията ще представи пълна, отворена към гражданите, листа от 41 съветници, които ще работят за хората и обществото, а неин водач ще е Драев.

„Подкрепата на тези хора беше важна за мен, защото аз съм надпартиен и няма политическа структура, която да е зад гърба ми. Знам, че ще бъде трудно, като като общински съветник през последните 4 години съм доказал, че мога да се изправя сам или с екип срещу всичко, което не е в полза на обществото и град Шумен“, допълни Драев.

Приоритети в програмата му са превръщането на цялата общинска администрация в електронно управление, сериозна информираност на гражданите, с добра обратна връзка, и силен контрол на обществените поръчки. Друг негов акцент е поставянето на Шумен в челните редици на екологично ориентираните градове и превръщането му в „Зеленият град“ и привлекателно място за младите. В този приоритет влизат повече ресори на общинска администрация, както и създаването на условия за подкрепа на семейния бизнес и малките предприятия. Не на последно място в програмата му влиза и болната тема „Чиста вода за Шумен“.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено