Слънчев петък 13-ти
13.09.2019
В Омуртаг: Иззеха 380 къса контрабандни цигари от 55 годишна жена
13.09.2019

„БСП за България“ издига кандидати за кметове във всички общини от Шуменска област

Снимка: bsp.bg

Коалиция „БСП за България“ издига кандидати за кметове във всички 10 общини от областта, като трима от тях са от гражданската квота. Това съобщи за shumenonline.bg лидерът на шуменската структура на БСП Веселин Пенчев.

Вече са утвърдени кандидатурите на изпълнителния директор на Българо-турската търговска камара и настоящ общински съветник от левицата Венцислав Венков, издигнат от гражданската квота. В Нови пазар тази на 30 годишния предприемач и председател на групата на съветниците на БСП Георги Георгиев. В битка за трети поред мандат ще участва досегашния кмет на Велики Преслав Александър Горчев. Кандидатът за кмет на община Каолиново е Ердиван Шефкет Адем, а на Върбица общинският председател на партията Стоян Димитров.

На 15 септември предстои да бъдат утвърдени кандидатурите за Никола Козлево, където в битката ще се впусне издигнатия от гражданската квота бивш кмет Неджиб Курт и тази на Иванка Найденова – кандидат за кмет на Каспичан, също от гражданската квота. Найденова е дългогодишен директор на финансовия отдел в община Каспичан.

Все още няма взето решение за останалите три общини – Смядово, Хитрино и Венец.

Вчера коалицията се регистрира за участие в предстоящите местни избори,  а късметът им отреди № 13 от входящия регистър на Общинската избирателна комисия.

Коалиционните споразумения и окончателния вид на пълната листа с общински съветници ще бъдат обявени в началото на следващата седмица.

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено