На скорост: Млад шофьор се заби в дърво край Иваново
13.09.2019
В Търговище вече измерват качеството на въздуха в реално време
13.09.2019

Показаха идейния проект за стадион „Панайот Волов“

Снимки: shumenonline.bg

Идейният проект за реконструкцията на стадион „Панайот Волов“, изготвен от столично архитектурно студио, беше представен днес пред ръководството на община Шумен, спортната общественост и представители на медиите.
Строителството ще погълне около 12-14 млн. лв., като средствата са обещани от премиера Бойко Борисов. По думите на кмета на Шумен Любомир Христов строителството може да стане факт през 2020 г. В момента състоянието на съоръжението е в окаяно състояние и опасно за употреба.
Авторът на проекта арх. Калоян Колев  показа в детайли как ще изглежда съоръжението, за да отговаря на изискванията и стандартите на Българската футболна асоциация.
Процесът на реновиране ще протече в няколко етапа, като ще се запази местоположението и размерите (68х105 м) на основното игрище. Предвижда се зрителските трибуни да бъдат изградени на ново, както към стадиона ще бъде построена и  административна сграда. Спортното съоръжение ще разполага със зона за журналисти, кетъринг зона с изглед към игрището, смесена конферентна зала, телевизионно студио, ВИП зона и отделен сектор за привържениците на гостуващия отбор. На партерното ниво ще бъдат изградени търговски площи, които ще се отдават под наем, за да осигурят външни средства за издръжката на стадиона.
Съществуващото треньорско игрище ще се реконструира, а към него ще бъдат изградени към него необходимите обслужващи постройки и тренировъчна зала. Лекоатлетическата писа ще бъде запазена и коригирана. Сегашният колодрум, който в момента трупа стари автомобилни гуми  ще се превърне в наземен паркинг.Предвижда се и изграждането на пешеходен надлез, който ще осигури връзка между стадиона и намиращите се в близост търговски обекти.
Капацитетът на стадиона е около 12 500 места.
shumenonline.bg

1 Comment

  1. ДЕБИЛОВ каза:

    Ужас, а за гости трибуна няма 😀 ако това го направите си е чиста пародия и защо ми е стадион като пътища няма. Дебили

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено