Спират водата в село Мадара
18.09.2019
Блъснаха пешеходец
18.09.2019

Какво става с градския транспорт в Шумен?

От липса на автобусен транспорт се оплакаха в редакцията на shumenonline.bg жители на шуменския квартал „Дивдядово“. Последният автобус, който трябвало да тръгне от квартала в 21.00 ч. вчера, той обаче не дошъл. Тази сутрин чакащите десетки ученици и дивдядовчани били принудени да прибегнат до услугите на таксиметровите компании, тъй като двата автобуса в 6.30 ч. и този в 7.35 ч. изобщо не се появили. Автобус не дошъл и вчера в 16.10 ч., разказват хората, които се бръкнали с по 10 лв. за такси, за да стигнат до работното си място.

„Платили сме си абонаментни карти и имаме право на редовни автобусни линии“, гневят се дивдядовчани.

„Причината за липсата на автобус в 21.00 ч. снощи е повреда в машината. Няма как да отреагираме в този късен час и да осигурим друг автобус или шофьор. Днес автобусите се движат по график“. Това заявиха за shumenonline.bg  от Шумен пътнически Автотранспорт и проблем при обслужването на линиите в града нямало.

От Пресцентъра на Общината уточниха, че обслужването на градските линии е възложено на единствения превозвач, явил се на търг – Шумен пътнически Автотранспорт, който е длъжен да спазва клаузите по договора, сключен с Община Шумен. Неизпълнения курс фирмата е нарушение. След подадения от нас сигнал в късния следобед от Общината заявиха категорично, че още утре ще бъде извършена проверка на превозвача. Ако бъде установено неизпълнение на клаузите по договора фирмата превозвач ще бъде санкционирана.

Припомняме, че в приемния ден на кмета през месец юни едно от рекламните лица на „Шуменско пиво“ Ариф Шакри, когото зрителите знаят като Бай Ончо, също се оплака от липса на автобуси.

Мжедувременно гражданите могат да подадат своите писмени сигнали до Общината.

Публикуваме изпратеното до редакцията писмо от Лидия Димитрова без редакторска намеса“

„В последно време има голям проблем с разписанията за автобусите – или закъсняват, или подминават спирките, но снощи беше върхът на наглостта. Последният автобус,който тръгва от Дивдядово по разписание  от 21:00ч., но уви…Чакахме до 21:30 и така и не се появи…Хората си чакат и никой не си е направил труда, да публикува евентуалната промяна в разписанието на графика…И така…Знаем си, че в 21:00ч. има автобус по разписание и си чакаме, като последни идиоти, но той така и не дойде и бяхме принудени да пръскаме пари по таксита, заради безобразието и простотията на Градския транспорт в Шумен“.

shumenonline.bg

 

 

 

2 Comments

  1. Галя каза:

    С автобусите в тракийския също има проблем. Четох оплаквания из фейсбук, но за съжаление не мога да направя таг. Въпреки това смятам проблема ,а генерален! Спирките са под всякаква критика, а разписания напълно липсват! Срамота! В що годе голям град като Шумен това е недопустимо. Да не споменаваме че курсовете са нарядно, а линиите въобще не са разнообразни и не обхващат целия град! Примерно в град, като Велико Търново всяка спирка има цветна карта на града с начертани по нея линиите в различни цветове и си пише точно в колко часа автобуса е на конкретната спирка. Не тръгва от крайна спирка и пристига на другата крайна спирка, а на конкретната спирка в колко часа е! Не се чака повече от 10 минути между 2 автобуса от една и съща или от дублираща се частично линия! На всичко отгоре и в най-отдалечените и смотани квартали спирките са поддържани. Знаем обаче какъв град е Велико Търново и там не винаги има място за цяла спирка, но дори и на тези места общината е направила каквото може и пак си има разписания. Просто липсват седящи места. Та къде е Шумен къде е Търново. Тук нещата само стават все по лоши!

  2. Снежанка Борисова каза:

    На 15.05.20г. отивайки на работа в квартал Тракия, се наложи да ползвам услугите на градския транспорт. От спирката на Руския паметник се качих на автобус 9а с регистрационен номер 55-75 който тръгва от Българанов в 15.00ч. . Всичко вървеше добре докато не стигнахме на спирката на магазин Ешреф, където за мое учудване, водача на автобуса изгаси двигателя и отиде в магазина, а кондукторката слезе и запали цигара. В автобуса имаше около 10- 12 човека, някои от които бързаха за работа, и бяха много учудени от поведението на водача. Когато попитахме кондукторката, какво става тя най- нагло се провикна отвън – „Защо бързате за работа ли? „. След около 15 минутно чакане и притеснение, водача на автобуса дойде с торба с покупки, и когато му зададохме въпроса как може в работно време да пазарува, карайки хората да се притесняват, че ще закъснеят за работа, той най-невъзмутимо отговори – „Всеки ден ходя на работа и няма кога да пазарувам, на който не му харесва да си е хванал такси.“ И кондукторката, и водача на автобуса се държаха много арогантно. След ката слязох от автобуса подадох сигнал до господин Банков за случилото се. От вътрешен човек разбрах, че господин Банков е реагирал веднага като е извикал водача на автобуса и кондукторката да дадат обяснение за случилото се. За да се измъкне от наказание водача най-безцеремонно е излъгал, като е казал, че му е станало лошо и отищъл да си купи вода, което е абсолютно невярно, защото в торбичката му нямаше вода, а кондукторката имаше пълна бутилка 1.5л. с вода. Ако се наложи мога да посоча и свидетели. Надявам се ръководството на Пътнически автотранспорт и по точно господин Банков да разгледат сериозно това нарушение и виновните да бъдат наказани подобаващо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено