Деца и пътни полицаи с апел към шофьорите:„Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!
26.09.2019
Добромир Драев: Листата ни е с широко гражданско участие от професионалисти
26.09.2019

Веселин Пенчев: Ще предложим на шуменци смяна на модела на управление

Снимка: shumenonline.bg

„Целта, която сме си поставили е да спечелим изборите за кмет на община Шумен в лицето на нашия кандидат Венцислав Венков и удвояване на броя на общинските съветници. Ще предложим на шуменци смяна на модела на управление на общината, което да е в интерес на гражданите на Шумен“. Това каза днес на пресконференция пред журналисти председателят на БСП Шумен Веселин Пенчев, на която бе представен кандидатът за кмет на партията Венцислав Венков и пълната листа с общински съветници.

Пенчев поясни, че по време на последната сесия на Общински съвет Шумен, станало ясно, че председателят на местния парламент укрил десетки жаби и сигнали на граждани, които били адресирани на общинските съветници.

„БСП за България“ ще участва за вота на местните избори с пълна листа от 41 кандидати за общински, като в нея присъстват коалиционни партньори и граждански квоти. Листата е подредена според степента на важност на комисиите в Общинския съвет, а кандидатите отговарят на изискванията да са експерти в областта си и да са разпознаваеми и авторитетни личности. Това са инж. Иван Йонков, Лили Петрова, кардиологът д-р Валентин Петров, Данаил Данчев, Живка Тонева, Митко Киров, треньорът по футбол Захари Цонев, Евгения Михова, Катя Кайрякова, Димитър Игнатов и др.

Според лидерът на местната структура основните проблемите на града все още не били решени, а към настояща дата кризисно се асфалтирали улици и се откривали детски площадки, за да имало какво да се покаже в хода на кампанията.

„Шуменци искат техния глас да се чува в процеса на взимане на решения, което не се случва. В момента Шумен е похитен от интересите на една партия, която управлява.

Визията си за управление на Шумен „БСП за България“ ще представи при старта на предизборната кампания, който ще бъде даден утре.

„През последните месеци се наливат много средства, което трябваше да се случва регулярно през годините. Сега имаме усещането, че се сключва една сделка – ние ви даваме едни неща, а вие ще гласувате за нас. В това не би имало нищо лошо, ако тези средства не идваха от бюджета т. е. от нашите данъци“, коментира кандидатът за кмет на Шумен Венцислав Венков.

По думите му след питане на депутата от БСП Иван Иванов до Министерството на спорта станало ясно, че проект за финансиране на стадион в Шумен нямало.

Венков посочи, че се отнася с уважение към всички кандидати за кметове и подчерта, че няма да води агресивна кампания, а ще търси диалог за дебати и показване на политики.

След проведени разговори от БСП вече са подписани две споразумения за съвместно участие на предстоящите избори – ПП „Движение за радикална промяна българска пролет“ и ПП „Български социалдемократи“. Преговорите с АБВ не довели до резултат, въпреки че червените изпълнили поставените условия, а именно на АБВ да получи 5 места в листата за общински съветници на БСП.

Издигнатата кандидатура за кмет на Шумен на доскорошния член на левицата Красимир Костов, Пенчев коментира така:

„Тази ситуация е в противоречие с устава на Българска социалистическа партия, който не позволява член на партията да се регистрира срещу кандидат, издигнат и подкрепен от БСП. Това ни даде основание, единодушно да изключим Красимир Костов като член на партията“, заяви областният координатор на партията Веселин Пенчев.

По време на заседанието Костов е дал обяснение за възникналата ситуацията. В листата на социалдемократите попаднал и друг член на БСП д-р Янков Димов, който също бил изключен.

shumenonline.bg

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено