Любомир Христов: Ще надграждаме постигнатото
26.09.2019
Веселин Пенчев: Ще предложим на шуменци смяна на модела на управление
26.09.2019

Деца и пътни полицаи с апел към шофьорите:„Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!

Снимки: ОДМВР Шумен

ОДМВР- Шумен проведе инициативи в Европейския ден без загинали на пътя. Тази година операцията в България се провежда под мотото „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“.

В днешния ден възпитаници на 32 ЦДГ „Дружба“ и първокласници от НУ „Илия Р. Блъсков“ предадоха своите послания към водачите на превозни средства. В унисон с мотото на европейския ден без загинали Обичам семейството си! Да го пазим на пътя! децата апелираха за повече внимание, отговорност и толерантност по пътищата в страната. Усвояването на трайни знания и изграждането на трайни умения и навици за адекватни действия при сложни пътно-транспортни ситуации спомагат за запазване на живота на хората.

Предучилищната възраст предоставя идеални условия за формиране на елементарни умения за безопасно поведения на пътя, обясни директорът Анна Георгиева по време на организирания в детската градина флашмоб. Знанията се надграждат в училище, докато децата станат водачи.

В НУ“Илия Р. Блъсков“ първокласници призоваха водачите да пазят всички участници в движението. Инсп. Мирослав Миронов от Пътна полиция им проведе кратка беседа по безопасно придвижване до училище, а след това направиха флашмоб във формата на сърце в подкрепа на европейския ден без жертви на пътя. Нашето сърце бие за вас! Пазете ни!, апелират първокласниците. За четвърта поредна година по инициатива на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – ТИСПОЛ, по време на Европейската седмица на мобилността сред страните-членки и нейните партньори се осъществява проекта EDWARD. Целта е в днешния ден да няма загинали при пътни инциденти. Всички налични технически средства и автоматизираните технически средства за контрол на скоростта се използват при максимална натовареност. Към нарушителите на Закона за движение по пътищата- пешеходци, пътници, водачи се прилага цялата строгост на закона Днес пътните полицаи осъществяват контрол над скоростните режими. В момента се провежда 24-часов контрол на движението по пътищата. Засилено полицейско присъствие се предвижда и в малките и слабо населени места.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено