Почетен знак за прокурор Димитър Димов
04.10.2019
Цвета Караянчева с благодарствено писмо до шуменската болница
04.10.2019

Засечка на язовир Тича: Бракониери бягат от ЦРОО, полиция ги „улови“

Трима бракониери са били „уловени“ по време на съвместна акция късно снощи между Централно-рибно опазваща организация Шумен, ИАРА, доброволци и полицаи от Районното управление във Велики Преслав и участъка във Върбица. Това съобщиха за shumenonline.bg от ЦРОО.

Около полунощ във водите на язовир „Тича“, край село Ловец, термокамерите засекли лодка с двама бракониери. При извършената рутинна проверка ЦРОО установили, че мъжете са без риболовни билети, с по-голям брой въдици от допустимия, а хванатата от тях риба била маломерна. Двамата нарушители отнесли актове за по 2 000 лв.,  които им били съставени от инспектори на ИАРА.

Малко по-късно през нощта екип за наблюдение на организацията издебнал друга лодка с хвърлени мрежи във водите край село Маломир. Дочули шума от моторната им лодка, в тъмното хитрите бракониери успели бързо да извадят и натоварят мрежите и лодката в автомобилите си, след което отпрашили в различни посоки. Единият от бегълците успял да избяга, за лош късмет другият  попаднали в засада, която доброволците към организацията му устроили съвместно с полицаите Тунай Йонуз от участъка във Върбица и Борис Недев от РУ Велики Преслав.

Съставен му е акт по Закона за рибарството и аквакултурите. Бракониерът отнесъл и бързо производство затова, че управляваният от него автомобил „Лада“ Нива  е с поставени регистрационни табели на друго превозно средство.

Проверките на Тича продължават.

shumenonline.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено