ОДМВР Шумен започва проверки на ловните дружинки в областта
05.10.2019
Шуменски бойци с победи на професионалния ринг
06.10.2019

ЦРОО на среща с областния управител на Шумен: Риболовът на „Тича“ под въпрос

Снимка: shumenonline.bg

Представители на Централната рибно-опазваща организация „Тича“ се срещнаха с областния управител на Шумен проф. Стефан Желев, за да обсъдят плануваните изменения на Наредба 37,  която предвижда забрана на любителския риболов.

„След като изслуша нашите доводи, областният управител ни уведоми, че е проведен разговор с министъра на земеделието Десислава Танева и промяна на язовир Тича, касаеща риболова, няма да има. Ще очакваме с нетърпение пускането за обществено обсъждане на проекта за изменение и допълнение на Наредба 37/2008 г. с надеждата, че действително от този проект е отпаднал язовир Тича“. Това съобщи ръководителя на местната организация Стефан Гочев.

Промените в проекта предвиждат язовир „Тича“ да фигурират с категория „забранен за риболов“. Към момента язовирът е под категория „любителски риболов“.

Според Гочев, ако готвените промени забранят риболова, бракониерите буквално ще нападнат язовира.

На срещата присъствали и представители на всички организации в Шумен, имащи отношение към риболова – Риболовен клуб „Чисти брегове“ град Велики Преслав, Община Върбица и риболовци от Варна.

shumenonline.bg 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Копирането Забранено